NEMAMO SAMO DVA SAVEZA, VEĆ I DVIJE STRUJE U JEDNOM

Ovo je moguće samo u crnogorskom džudou - JSCG demantuje da je Čađenović smijenjen

Saopštenje prenosimo u cjelosti i time završavamo polemiku i svaku priču o ovom sportu, dok se Gordijev čvor u crnogorskom džudou i u dva saveza, JSCG i DžSCG, ne riješi tamo gdje bi trebalo - na sudu

13702 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Judo savez Crne Gore (JSCG) oglasio se povodom saopštenja koje je stiglo iz te organizacije - da je predsjednik Upravnog odbora Andrija Čađenović smijenjen na Skupštini u Kolašinu.

Sa e-maila office@jscg.me se u nepotpisanom pismu demantuje informacija koju je „Vijestima” poslao predsjednik Skupštine JSCG Novica Milović.

Saopštenje prenosimo u cjelosti i time završavamo polemiku i svaku priču o ovom sportu, dok se Gordijev čvor u crnogorskom džudou i u dva saveza, JSCG i DžSCG, ne riješi tamo gdje bi trebalo - na sudu.

„Judo savez Crne Gore čini 31 klub sa Rješenjem Uprave za sport i mlade, a 12 klubova koji već drugi put zaredom pokušavaju da izvrše nezakoniti puč u Judo savezu nikako ne mogu biti većina.

Prethodna Skupština koja je organizovana od iste ove manjinske grupacije je poništena od strane Inspekcije za sport.

Današnja Skupština sa koje su već uspjeli da pošalju medijsko saopštenje je već prijavljena Inspekciji za sport i sigurni smo da će njen epilog biti potpuno isti, iz razloga što obiluje nezakonitostima i nepravilnostima.

Navešćemo samo jednu banalnu nepravilnost, a to je da predsjednik skupštine gospodin Novica Milović koji je podnio NEOPOZIVU ostavku prije nekoliko mjeseci na današnjoj sednici predsjedava i na kraju sjednice daje svoju NEOPOZIVU ostavku na glasanje.

Takođe, klubovi njih devet koji su u junu prošle godine predali zahtjev za učlanjenje nisu dobili poziv za učestvovanje na sjednici, iako po zakonu u roku od 15 dana od predaje zahtjeva po automatizmu postaju članovi Saveza, što im nedvosmisleno garantuje Zakon o sportu član 40.

Želimo da istaknemo da smo ponosni što 19 klubova među kojima i oni najuspešniji, poput Akademika, nisu ni ovaj kao ni prošli put prihvatili da učestvuju u nečemu što je protivzakonito i narušava ugled svakog kluba i džudo sporta.

Što se tiče finansijskog izvještaja koji spominje ova manjinska grupa, želimo da izjavimo da je isti usvojen jednoglasno na sjednici Upravnog odbora od strane istih onih koji su danas predvođeni gospodinom Milovićem, koji je zahtevao od saveza 1.500 eura za svoju školarinu, najveći kritičari.

Judo savez od svog osnivanja potpuno usklađen sa Zakonom o sportu i posvećen progresu i širenju džudo sporta u Crnoj Gori.

Naši finansijski izvještaji su uvijek dobijali najviše ocjene svih relevantnih institucija, a bili smo, a i sada smo, potpuno posvećeni ujedinjenju džudo sporta u Crnoj Gori, što jasno pokazuje činjenica da smo sa 16 klubova osnivača za dvije godine stigli do 31 kluba.

Jasno je da se ovdje radi o predsjedniku Skupštine u NEOPOZIVOJ ostavci i jednog dijela ljudi iz Upravnog odbora kojima nije odgovarao red koji je uveden u džudo sport, kao i blokada njihovog bahatog ponašanja, ucjenjivanja i nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava.

Novica Milović i njegova ekipa su očigledno umislili da političke promjene u zemlji mogu uticati povoljno na njihovo prosperiranje u Judo savezu pa bi preko noći, nezakonito i sa manjinom da postanu većina.

To im neće poći za rukom jer ipak je ovo sport, a ne politika. Ovdje se vrjednuju rezultati i rad, a ne izdaje i manipulacije.

Judo savez se neće više oglašavati povodom ovakvih istupa manjine, okrenuti smo nabavljanju sportske opreme i učešću naših olimpijskih kandidata na grend slem turnirima u Tbilisiju i Antaliji”, piše u saopštenju JSCG.