Evropski pobjednici iz Budve debituju na najvećoj smotri u Poljskoj

Šampioni Evrope, Bojana Gojković i Petar Liješević, kao i bronzana Nina Radenović sa nestrpljenjem čekaju sjutrašnji žrijeb

4633 pregleda 2 komentar(a)
Bokserska selekcija na SP u Kielceu, Foto: BK Budva
Bokserska selekcija na SP u Kielceu, Foto: BK Budva

Zvanično najbolji mladi bokseri Evrope, Bojana Gojković i Petar Liješević, kao i bronzana sa šampionata Starog kontinenta, Nina Radenović, debitovaće na Svjetskom prvenstvu u poljskom Kjelceu (10 - 24. april)

Gojković je trostruka uzastopna prvakinja Evrope u mlađim uzrastima, Liješević ima evropsko zlato i bronzu a Radenović bronzu. Oni će termine izlaska u ring i rivale saznati na sjutrašnjem žrijebu.

Gojković će boksovati u kategoriji do 57 kilograma, Radenović do 64, a Liješević u kategoriji do 81 kilogram.

"Očekujem da daju maksimum, kao uostalom u svakom nastupu i vidjećemo za koliko će to biti dovoljno u ovom trenutku. Sa nestrpljenjem očekujem kada će imati prve mečeve na Svjetskom prvenstvu", kazao je Nikola Ružić, reprezentativni i trener BK Budva. .

Svi naši takmičari su od početka karijere napredovali pod stručnom palicom Ružića, s tim da će konkurencija na SP biti neuporedivo jača, pošto su u tim uzrastima u prednosti bokseri iz Uzbekistana i Indije u odnosu na vršnjake iz Evrope.

Bonus video: