održan sastanak

Ministarstvo će pomoći Slađani Pejović: Sa osjećajem obaveze preuzimamo odgovornost plaćanja zdravstvenog tretmana

"Ministarstvo je odmah reagovalo odlukom da pozove na prijem i pruži punu materijalnu i moralnu podršku našoj uglednoj sportistkinji"

8706 pregleda 6 komentar(a)
Slađana Pejović, Foto: Savo Prelević
Slađana Pejović, Foto: Savo Prelević

Ministarstvo kulture, prosvjete nauke i sporta pomoći će crnogorskoj atletičarki Slađani Pejović, saopšteno je nakon današnjeg sastanka, koji je bio upriličen u Ministarstvu, kod državnog sekretara Miroslava Anđelića.

Pejović je bila prinuđena da se obrati Ministarstvu uputivši molbu da joj se pokriju troškovi osmodnevnog terapeutskog tretmana u Institutu „Dr Simo Milošević“ kako bi se sanirale posljedice virusne infekcije zbog kojih je imala višemjesečne zdravstvene probleme, te, na kraju, morala da obustavi treninge.

"Nakon prošlonedjeljnog saopštenja za medije u kome je proslavljena crnogorska atletičarka Slađana Pejović (Atletski klub „Nikšić“) obavijestila sportsku javnost o zdravstvenim razlozima svog izostanka sa državnog prvenstva u Baru, a potom i ličnog obraćanja Ministarki Vesni Bratić, nadležno Ministarstvo je odmah reagovalo odlukom da pozove na prijem i pruži punu materijalnu i moralnu podršku našoj uglednoj sportistkinji. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Upravom za sport, je sa osjećajem duga i obaveze preuzelo na sebe odgovornost plaćanja kompletnog zdravstvenog tretmana koji će, nadamo se, omogućiti našoj Slađani Pejović da se ubrzo vrati svakodnevnim životnim, porodičnim i sportskim aktivnostima uoči presudnih mjeseci za odluku o njenom trećem nastupu na Olimpijadi u Tokiju, ali i drugim takmičenjima”, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da se na prijemu ukazala prilika za sticanje boljeg uvida u vrijednosti, kako njenih ranijih dometa i rezultata tako i njenih ambicioznih planova za budućnost.

"Da bi dio tih planova mogao biti ostvaren, neophodna je institucionalna pomoć i podrška koja obično ili zaostaje ili kasni za uspjesima naših najboljih i najposvećenijih sportista, kakva je Slađana Pejović. Moramo istaći da smo se pažljivo upoznali i sa drugim problemima koji su pratili, ali i dalje prate dvije decenije dugu uspješnu karijeru žene koja dostojanstveno reprezentuje nikšićki i crnogorski sport, pružajući, pritom, generacijama mladih uzoran primjer sportske kulture", kazali su iz Ministarstva.

Preporučujemo za Vas