Koban respekt sudija prema domaćinu: Bojana Gojković oštećena u Poljskoj

Najbolja mlada boskerka Evrope Bojana Gojković poražena sudijskom krađom na debiju na Svjetskom prvesntvu u Poljskoj, od domaće takmičarke sa 3:2

5289 pregleda 7 komentar(a)
Bojana neokrznuta u borbi, ali na kraju nezasluženo poražena, Foto: BK Budva
Bojana neokrznuta u borbi, ali na kraju nezasluženo poražena, Foto: BK Budva

Nakon tri titule evropske prvakinje i najbolje juniorke i bokserske u uzrastu mladih na Starom kontinentu, Bojana Gojković zaustavljena je na debiju na svjetskim prvenstvima.

Zaustavjena, jer sigurno nije izgubila prikazanim u ringu Svjetskog prvenstva za mlade u poljskom Kielceu. Iako je dominirala protiv domaće bokserke Julije Šeremete, sudije su glasale 3:2 u korist domaće takmičarke na veliko iznenađenje komentatora na zvaničnim AIBA kanalu.

Najbolja mlada bokserska Evrope, je čak izgubila i najdominantniju, drugu rundu u kojoj je dva puta bila blizu da natjera sudiju da broji Poljakinji.

Na kraju Bugarka Marija Kavaklijeva i Jermen Vardan Bagdasarjan su dali prednost Gojković, dok su Jordanac Juns Nabel, Mongolac Ganbold Badrak minimalnu prednost dali domaćoj bokseki, a Letonac Leonids Haneliks čak visokih 30:27.

Tek, iako je bilo vidno na licima bokserki koja je zaista dobila meč, Šeremeta će u četvrtfinale kategorije do 57 kilograma.

U Kielceu se od crnogorskih reprezentativaca bore zvanični evropski prvak do 81 kilogram, Petar Liješević, 16. aprila protiv rivala iz Kirgistana, dok će dan kasnije Nina Radenović u ring kategorije do 64 kilograma protiv predstavnice Rumunije.

Bonus video: