Nikčević zasijao punim sjajem

Domaća publika ima razloga za zadovoljstvo, obzirom na to da je velemajstor Nebojša Nikčević savladao prvog favorita po rejtingu, Turčina Sanala Vahapa

6713 pregleda 2 komentar(a)
Velemajstor Nebojša Nikćević, Foto: ŠSCG
Velemajstor Nebojša Nikćević, Foto: ŠSCG

Međunarodni velemajstorski turnir, memorijal Vladimira Bata Kontića, počeo je u petak u Nikšiću. Zahvaljujući ideji Šahovskog saveza Crne Gore i Šahovskog kluba Elektroprivreda, a pomoći Opštine Nikšić, Turističke organizaije Nikšić, kao i hotela Onogošt.

Nakon što su se prisutnima obratili Vladimir Kontić, Boro Miljanić i Jovan Milović, predsjednik ŠSCG, sudija Igor Vujačić je „dao znak” za početak borbi.

Domaća publika ima razloga za zadovoljstvo, obzirom na to da je velemajstor Nebojša Nikčević savladao prvog favorita po rejtingu Sanala Vahapa. Vodeći turski igrač morao je da prizna poraz u partiji sa našim velemajstorom, inače jedinim učesnikom sva tri turnira posvećena Vladimiru Batu Kontiću. Naš velemajstor je zaigrao svojom snagom i došao do velikog poena na ovom turniru.

Marko Krivokapić je nakon duge pauze, odgovorio izazovu i remirizaro protiv drugog nosioca, predstavnika Italije, Pjer Luiđi Basa. Treći favorit, azerbejdžanski vunderkind je kaznio grešku našeg Aleksandra Tomića i opravdao ulogu favorita.

Naš vodeći igrač Nikola Đukić, savladao je prvakinju Srbije, ženskog velemajstora Teodoru Injac, dok je reprezentativac Luka Drašković savladao Andreja Šukovića. U trenutku pisanja izvještaja ostale partije su bile u toku.

Izuzetan turnir, koji je okupio 22 učesnika, iz 10 svjetskih zemalja je otpočeo velikom borbom, a viće nastavljen u subotu, partijama drugog kola.

Bonus video: