Kraj za Ninu, loš start platila porazom u Poljskoj

Bronzana sa EP Nina Radenović dozvolila veliku prednost Rumunki u prvoj rundi

2278 pregleda 4 komentar(a)
Samo Liješević prošao prvu borbu na SP, Foto: BK Budva
Samo Liješević prošao prvu borbu na SP, Foto: BK Budva

Crnogorska bokserka Nina Radenović eliminisana je u osmini finala Svjetskog prvenstva za mlade u poljskom Kielceu.

Bolja od Radenović u kategoriji do 64 kilograma bila je Rumunka Julija Guta, koja je slavila jednsoglasno sa 5:0.

Rumunka je zasluženo slavila, pošto je iskoristila neopreznost naše bokserke na startu borbe, kada je sa dva desna krošea i lijevim direktom izborila brojanje, što joj je donijelo prednost od 10:8 kod četiri od pet sudijskih lista.

Nina je podigla tempo u drugoj rundi dobila je poenom prednosti na listama, ali je u odlučujućoj rundi dozvolila udarac iz kontre, kojim je Runmunka uspjela da sačuva prednost i slavi sa 5:0.

Pokušala je Radenović da preokrene, imala par sjajnih napada u finišu ali je platila danak neiskustvu u debijima na svjetskim prvenstvima.

Tako je čast crnogorskog boksa u Kielceu ostalo da brani zvanično najbolji mladi bosker Evrope, Petar Liješević. On nakon startne pobjede u Poljskoj sjutra za rivala u osmini finala kategorije do 81 kilogram ima Finca Nikitu Ništeda, koji je voljom žrijeba bio slobodan u 16-ini finala.

U osmini finala zaustavljena je i trostruka prvakinja Evrope, Bojana Gojković. koje je spornim sudijskim odlukama drugog dana šampionata, izgubila preglasavanjem 3:2 od domaće bokserke Julije Šeremete.

Bonus video: