karate: prvenstvo crne gore

Omladincu 10 od 16 titula državnih prvaka

Sva prva mjesta u borbama seniorki pripala su karatistkinjama podgoričkog Omladinca

1796 pregleda 111 reakcija 0 komentar(a)
Marina u odličnoj formi pred evropski i olimpijski izazov, Foto: WKF
Marina u odličnoj formi pred evropski i olimpijski izazov, Foto: WKF

Karatisti podgoričkog Omladinca sa deset od ukupno 16 zlatnih medalja najuspješniji su učesnici seniorskog prvenstva Crne Gore u Podgorici.

Članovi Omladinca osvojili su i šest srebrnih medalja.

Karatistima Budućnosti pripale su tri zlatne, Bar je osvojio dvije, a prvaka Crne Gore ima i nikšićki Onogošt.

Budućnost je osvojila i po dvije srebrne i bronzane medalje, Bar ima još jedno srebrno i devet bronzanih odličja. Onogošt ima i jednu srebrnu medalju.

Karatisti Bratstva osvojili su jednu srebrnu i tri bronzane, a Ulcinj jednu srebrnu i dvije bronzane medalje. Po jednu srebrnu medalju imaju Fokus i Iskra, a po bronzanu Risan, Ris i Rei.

U katama pojedinačno titule prvaka osvojili su karatista Bara, Vladimir Mijač i Biserka Radulović iz Budućnosti. U katama ekipno najuspješniji su bili Bar u muškoj i Budućnost u ženskoj konkurenciji.

U borbama ekipno trijumfovali su karatisti Omladinca, u obje konkurencije. U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje osvojili su Ognjen Otašević (do 60), Nenad Dulović (do 67, Omladinac), Mario Hodžić (do 75, Omladinac), Nikola Malović (do 84, Onogošt) i Almir Cecunjanin (preko 84, Budućnost). U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Ana Drašković (do 50, Omladinac), Ksenija Rajović (do 61, Omladinac), Marina Raković (do 68, Omladinac) i Dragana Konjević (preko 68, Omladinac).

Selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da postoji vidan napredak kod crnogorskih karatista u odnosu na prethodni šampionat. „Kandidati za Evropsko prvenstvo (EP) opravdali su očekivanja. Njihov nastup dobra je najava da se i u Poreču može očekivati dobar rezultat", rekao je Vlahović- On je istakao da bi najveći problem u ostvarenju tog cilja mogao biti nedostatak takmičenja i mečeva. "Osim nastupa na Premijer ligi u Lisabonu mi nemamo takmičenje na kojem bi mogli provjeriti formu kandidata. Nadam se da ćemo kroz okupljanje reprezentacije odraditi sve što je do nas", rekao je Vlahović. On je najavio da će prvi tim Ukrajine doputovati u Crnu Goru na zajedničke pripreme. Selektor karatistkinja u borbama, Žarko Raković kazao je da je ponosan na nastup ženskog tima. "Nadam se da ćemo do EP podići formu i da ćemo u Poreču i Parizu biti maksimalno spremni. Najbolje su šampionat odradile Jelena Maksimović i Marina Raković, ostale moraju popraviti formu do EP. Nije bilo nekih iznenađenja", kazao je Raković. Komentarišući rezultat njegovog kluba, on je naglasio da je ponosan na rezultat Omladinca. "Osvojili smo deset od 16 zlatnih medalja, dominirali smo u borbama", rekao je Raković. Na prvenstvu Crne Gore učestvovalo je 60 takmičara iz 17 klubova.