Bašić računa na 15 odbojkaša, Ćaćić i Ječmenica dolaze uskoro

U Podgorici je muška odbojkaška reprezentacija počele pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

3440 pregleda 0 komentar(a)
Na početku pripreme 15 odbojkaša, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Na početku pripreme 15 odbojkaša, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u nedjelju prvi put nakon sjajnog učinka na Evropskom prvenstvu 2019. u Holandiji i dvije pobjede na debiju na velikim takmičenjima.

Povod je najljepši mogući – početak priprema za kvalifikacije na kojima bi naša zemlja drugi put zaredom mogla da izbori nastup na najvećoj evropskoj odbojkaškom smotri.

U hotelu “Voco” u Podgorici okupilo se 15 od ukupno 17 igrača koji će boraviti na pripremama. To su: Rajko Strugar, Marko Bojić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Bojan Strugar, Nikola Lakčević, Miloš Kosović, Nikola Radonić, Danilo Dubak, Ivan Vlahović, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić, Luka Babić, Blažo Milić i Matija Ćinćur.

Zbog tek završenih klupskih obaveza i naporne sezone Vojin Ćaćić i Ivan Ječmenica reprezentaciji će se priključiti u ponedjeljak ili utorak.

U stručnom štabu su selektor Veljko Bašić, njegovi pomoćnici Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulović, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, ljekar reprezentacije prof. dr Miroslav Kezunović, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

U ponedjeljak ujutru ekipa će imati trening u teretani, dok će prvi odbojkaški trening odraditi isti dan od 17 časova.

Reprezentacija ostaje u hotelu “Voco” do 5. maja, kada odlazi na prvi kvalifikacioni turnir, koji se igra u gruzijskom gradu Tbilisiju 7, 8. i 9. maja. Protivnici naše selekcije biće redom Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska).

Sama završnica održaće se u Katovicama. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.