Reprezentacija Crne Gore uvjeriće se u vrijednost u konkurenciji velikih međunarodnih ekipa

Na 15. izdanju međunarodne biciklističke trke od Beogarda do Banja Luke u četiri dionice rivali našoj selekciji će biti 35 međunarodnih timova i selekcija

4396 pregleda 121 reakcija 1 komentar(a)
Crnnogorski tim nastupa sa sedam biciklista, Foto: BSCG
Crnnogorski tim nastupa sa sedam biciklista, Foto: BSCG

Reprezentacija Crne Gore u drumskom biciklizmu debitovaće na međunarodnoj biciklističkoj trci, Beograd – Banja Luka, od sjutra, 22. do 25. aprila ove godine.

Naša selekcija će voziti četiri etape međunarodne trke: 22. april: Beograd - Šabac, 23. april: Obrenovac - Bijeljina, 24. april: Bijeljina - Vlasenica i 25. aprila: Prijedor - Banja Luka.

Trka Beograd - Banja Luka je trenutno jedino biciklističko takmičenje u regionu koje se nalazi u prvoj kategoriji Međunarodne biciklističke unije (UCI).

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 zemalja svijeta, timovi iz Španije, Italije, Njemačke, Kambodže, Paragvaja, Rusije, Poljske, Kazahstana, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Slovenije, Srbije i drugih zemalja, trka predstavlja veliki izazov za crnogorski tim.

Favoriti na ovoj drumskoj trci su Novo Nordisk iz SAD-a, "EvoPro" tim sa Novog Zelanda, Bardijani iz Italije, "Vino Astana Motors" iz Kazahstana, "Masi Vivo Konekta" tim iz Paragvaja, kao i "Adria Mobil" tim iz Slovenije.

S obzirom na podatak da ova trka iz godine u godinu ima sve veće interesovanje kako u regionu tako i u svijetu, ovogodišnju, 15. međunarodnu trku Beograd - Banja Luka pratiće više od 30 medijskih kuća.

Prema izboru selektora Filipa Stanišića, u sastavu reprezentacije Crne Gore za trku BG - BL su Goran Cerović, Danilo Vukčević, Slobodan Milonjić, Ivan Gardašević, Zoran Tepavčević, Miloš Lazarević i Aleksandar Radunović.

Bonus video: