Ružić: Zlato čudne boje

Nikola Ružić je naglasio da je ponosan na naše boskere na Svjetskom prvenstvu za mlade

16232 pregleda 4 komentar(a)
Ružić sa prvom u istoriji medaljom šampionata svijeta za mlade svog boksera Liješevića, Foto: Privatni album
Ružić sa prvom u istoriji medaljom šampionata svijeta za mlade svog boksera Liješevića, Foto: Privatni album

Crnorski bokser Petar Liješević je sjajnom borbom odbranio čast "ostatka svijeta" u poljskom Kjelceu, gdje je na Svjetskom prvenstvu za mlade gledana domiancija sovjetske škole olimpijskog boksa.

Nakon meča sa Rusom Vasilijem Kaverinom bio je vidan osmjeh Liješevića i njegovog trenera u Budvi i selekciji, Nikole Ružića, ali sudije nisu dozvolile da Rusija ne bude najbolja u poretku muškog dijela turnira, što bi se desilo da su sudije Petru bodovale zasluženi trijumf.

Bodovale su 4:1 za Kaverina, pa je izbjegnuta mogućnost da preko žalbe i snimka zlato dođe u Crnu Goru, a Rusija je u plasmanu muških ekipa završial ispred Kazahstana.

"Čudnog sjaja je ovo zlato...",- prokomentarisao je Ružić sudijsku odluku sa srebrnom svjetskom medaljom svog boksera u ruci, i dodao:

"MI smo uradili što je do nas, ostalo je manje važno. Mnogo sam ponosan na naše boksere. Petre, Bojana i Nina vi ste naši istinski heroji! Svjetska medalja stiže u Crnu Goru, hvala Bogu i dobrim ljudima na podršci - zahvalio se Ružić na svom profilu an društvenim mrežama.

Bojana Gojković, tri puta najbolja bokserka Evrope je spornim suđenjem eliminisana od Poljakinje Šeremete u osmini finala kategroije do 54 kilorama, dok je bronzana sa EP, Nina Radenović izgubila u sjajnoj borbi meč osmine finala kategorije do 64 kilograma.

Liješevića su sudije pokušale da oštete i u polufinalu, ali je nakon žalbe i snimka odluka od 3:2 u korist rivala, preinačena u njegovu jednoglasnu pobjedu nad Uzbekom Šohatjonom Abdulejevim.

Bonus video: