Kalezić brani titulu, Đukić favorit

Seniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu, na kojem će se za trofej boriti 35 šahista, zvanično će početi sjutra

2365 pregleda 0 komentar(a)
Kalezić brani titulu državnog prvaka, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Kalezić brani titulu državnog prvaka, Foto: Šahovski savez Crne Gore

Seniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu, na kojem će se za trofej boriti 35 šahista, zvanično će početi sjutra, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Listu učesnika na 73. seniorskom prvenstvu Crne Gore predvode velemajstori Nikola Đukić i Dragiša Blagojević, slijedi internacionalni majstor Luka Drašković, a na četvrtoj poziciji je branilac titule, Blažo Kalezić.

"Sigurno je da će ljubitelji drevne igre u Crnoj Gori, uživati u izuzetno borbenom šampionatu, a četiri prvoplasirana će nastaviti borbe po kup sistemu. Pobjednik doigravanja predstavljaće Crnu Goru na Svjetskom kupu. Po prvi put će naš predstavnik učestvovati na tom prestižnom turniru", saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Šampionat će biti odigran u Diplomatskoj kuli Capital plaze, a partije će svakog dana počinjati u 16 sati i 30 minuta, osim u subotu, kada će biti odigrana dva kola.

Tempo igre je 90 minuta za 40 poteza, uz dodatak 30 minuta za ostatak partije i bonifikaciju od 30 sekundi počevši od prvog poteza. Nagradni fond je 4.200 eura.

Bonus video: