Ana Otašević: Daćemo sve od sebe, pa šta bude

„Sa nama u grupi su Finska, Kosovo i Slovačka. Finska je favorit, ali borićemo se sa svima i vidjećemo zašta će to biti dovoljno”, rekla je iskusna reprezentativka

2232 pregleda 0 komentar(a)
Foto: cev.lu
Foto: cev.lu

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore još čeka na plasman na prvo veliko takmičenje. Velika šansa ukazala se ove godine, kada se prvi od dva kvalifikaciona turnira održava u Podgorici, ali su neke od najboljih i najiskusnijih igračica morale da otkažu nastup zbog bolesti.

Ipak, u ekipi koju predvodi selektor Nikola Masoničić svi se trude da pruže maksimum, ne bi li ostvarili istorijski rezultat.

„Pripreme reprezentacije protiču u najboljem redu. Nažalost, nismo sve na okupu, fali nam nekoliko igračica, ali odlično radimo, imamo fenomenalne uslove, a stručni štab se potrudio da zbog situacije sa pandemijom korone imamo sve na jedom mjestu. Nismo imale mogućnost da odigramo neku prijateljsku utakmicu, koja bi nam mnogo značila da vidimo u kakvoj smo formi, ali trudimo se da to nadoknadimo kroz treninge. Bilo je nekih dogovora sa Bosnom i Hercegovinom, ali zbog rizika od korone na kraju nismo zakazale pripremne mečeve sa njima. Bio bi to ipak preveliki rizik”, kaže Ana Otašević, jedna od najiskusnijih reprezentativki Crne Gore i zamjenica kapitena.

Naše odbojkašice čekaju trenutak kada će krenuti stopama reprezentativnih kolega, koji su istorijski plasman na EP ostvarili 2019, a sada jure drugo uzastopno učešće.

„Po sastavu grupe, možda smo sada imale najveće šanse za plasman na Evropsko prvenstvo i šteta je što nismo kompletne. Ali, i ovako ćemo dati sve od sebe i pokušati da napravimo taj istorijski uspjeh. Sa nama u grupi su Finska, Kosovo i Slovačka. Finska je favorit, ali borićemo se sa svima i vidjećemo zašta će to biti dovoljno”.

Na pripremama je puno mladih odbojkašica koje su igrale finala domaćeg prvenstva i Kupa, a na drugoj strani predvode ih nekoliko iskusnijih djevojaka sa dužim stažom u reprezentaciji...

„Imamo dobru hemiju, sve se družimo. Mlađe igračice koriste naše savjete i gledaju da nauče što više od nas, tako da je sve baš onako kako bi i trebalo da bude”.

Naša srednja blokerka uspjela je da odgleda vrhunac drame u finalu plej-ofa domaćeg šampionata.

„Gledala sam majstoricu i vidjela da je bila borba do samog kraja. Baš je bilo zanimljivo. Očigledno da u Crnoj Gori ima dosta mladih igračica koje su perspektivne i pred kojima je dobra karijera”.

Djevojka rođena u Nikšiću, koja će u utorak na pripremama proslaviti rođendan, i prošlu sezonu je odigrala u Rumuniji, u ekipi Štinca Bakau…

„Zadovoljna sam prošlom sezonom. Zbog korone nismo igrale kao što je uobičajeno, već turnirski, imale smo više utakmica zaredom, pa je bilo teže oporaviti se za sljedeću, ali sve u svemu bilo je u redu”, zaključuje Ana Otašević.

Bonus video: