ALVARES PROTIV SONDERSA

Meč godine pred 70 hiljada navijača

U noći između subote i nedjelje u Teksasu bokserski spektakl - boriće se Kanelo Alvares i Bili Džo Sonders

6729 pregleda 2 komentar(a)
Foto: LM Otero
Foto: LM Otero

Meksički bokser Saul Kanelo Alvares - nosilac pojaseva prvaka verzija WBA i WBC - i Englez Bili Džo Sonders, prvak u verziji WBO - boriće se u noći između subote i nedjelje za ujedinjenje naslova u supersrednjoj kategoriji pred čak 70 hiljada gledalaca koji prkose pandemiji na stadionu u Arlington u Teksasu.

To će biti rekordan broj gledalaca na sportskim događajima od početka pandemije, a kako navodi promoter Edi Hern, oboriće se i rekord gledalaca za bokserski meč u natkrivenom ograđenom prostoru u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Znam da imam nešto u sebi što još niko nije vidio. Moram to lice da pokažem u ovom duelu, jer je jedan od onih mečeva o kojima sanjate kada počnete da se bavite boksom - rekao je 31-godišnji Sonders.

Godine 1978. godine Leon Spinks je pred 63.352 ljudi u Superdomu u Nju Orleansu pobijedio legendarnog Mohameda Alija.

Alvares i Sonders će se boriti na stadionu AT&T, domu NFL ekipe Dalas Kaubojs, gdje će atmosfera biti još užarenija, jer se borba održava u čast meksičkog nacionalnog praznika - 5. maj („Cinco de Mayo”). Meksikanac u karijeri ima 55 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, koji mu je nanio Flojd Mejveder 2013. Sonders je neporažen u 30 borbi u karijeri...

- Četiri godine on priča o meni, zato je ovaj okršaj drugačiji nego neki prethodni. Smiren sam, jedva čekam borbu i optimista sam. Naši stilovi su različiti, zato znam da će biti težak meč, ali ne može drugačije - svaki je težak na svoj način. A moja prednost nije mala, imamo veće iskustvo - istakao je Alvares.