raste broj zaraženih u toj zemlji

Bah zbog koronavirusa otkazao posjetu Japanu

Olimpijske igre trebalo je da se održe prošlog ljeta, ali su pomjerene za godinu dana i počeće 23. jula

2017 pregleda 0 komentar(a)
Bah, Foto: Reuters
Bah, Foto: Reuters

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah otkazao je put u Japan zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u toj zemlji, saopštio je danas Organizacioni komitet Olimpijskih igara u Tokiju.

Bah je trebalo da otputuje u Hirošimu narednog ponedjeljka da dočeka štafetu olimpijske baklje, a onda najvjerovatnije i da posjeti Tokio.

Predsjednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto rekla je prošle nedjelje da će zbog aktuelne situacije biti "teško" da Bah dođe u posetu Japanu.

Put je otkazan pošto je u Tokiju produženo vanredno stanje do 31. maja zbog sve većeg broja inficiranih koronavirusom. Prije toga, vanredno stanje trebalo je da bude ukinuto u utorak.

U saopštenju se navodi da će Bahova poseta biti organizovana "što prije".

Otkazivanje posjete je neugodno za MOK i lokalne organizatore, koji su u više navrata uveravali da mogu da organizuju bezbjedne Olimpijske igre usred pandemije.

Izmedju 60 i 80 odsto japanskog stanovništva se u raznim anketama izjasnilo za otkazivanje ili odlaganje Olimpijskih igara.

Olimpijske igre trebalo je da se održe prošlog ljeta, ali su pomjerene za godinu dana i počeće 23. jula. Paraolimpijske igre na programu su od 24. avgusta.

Preporučujemo za Vas