Crna Gora iz Podgorice želi na EURO: Važan start protiv Azerbejdžana

Crna Gora ima dobru "podlogu" pred turnir u Podgorici, sedam bodova je donijela iz Gruzije, u igri je za prvo mjesto u grupi F, a stabilna na drugoj poziciji

3761 pregleda 0 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Crnogorski odbojkaši u petak od 20 sati igraju sa Azerbejdžanom prvu od tri odlučujuće utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora ima dobru "podlogu" pred turnir u Podgorici, sedam bodova je donijela iz Gruzije, u igri je za prvo mjesto u grupi F, a stabilna na drugoj poziciji, koja bi trebalo da bude dovoljna za plasman u završnicu (pet najboljih drugoplasiranih ekipa iz osam grupa ide na EP).

Kalkulacije se, međutim, zasnivaju na pobjedi u sjutrašnjem meču, protiv selekcije koja je u Tbilisiju pobijeđena sa 3:1.

Poraz od Azerbejdžana iskomplikovao bi situaciju, toga su svjesni i u taboru “crvenih”, pa upozoravaju na važnost meča, ali i sa optimizmom govore o njemu.

"Moramo da dobijemo ovu utakmicu. Nikada nije lako igrati unaprijed dobijene mečeve, a upravo takav je sjutrašnji. Fokusirani smo, želimo da osvojimo tri boda", kazao je Ivan Ječmenica.

"Očekujemo da opravdamo ulogu favorita u sva tri meča. Ulog u prvoj utakmici je veliki, vjerujem da ćemo sa dvije pobjede dočekati meč sa Grčkom u nedjelju", rekao je mladi primač servisa Miloš Kosović.

Crna Gora u subotu igra sa Gruzijom, najslabijom ekipom u grupi F, a u nedjelju sa Grčkom, od koje je na prvom turniru izgubila 3:2.

Projekcije su da će duel Crna Gora - Grčka odlučiti pobjednika grupe.

Bonus video: