profesionalni boks

Odluka suda: Bokserski spektakl zavisi od dobre volje i finansijskih zahtjeva Vajldera

Fjuri i Vajlder su se prvi put borili u decembru 2018. u Los Anđelesu, a ta borba završila nerijeđenim ishodom. U februaru 2020. Fjuri je slavio prekidom u sedmoj rundi dvoboja u Las Vegasu, a prema potpisanom ugovoru predviđena je bila i treća borba

4428 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Odlukom američkog suda, britanskom bokseru Tajsonu Fjuriju naređeno je da do 15. septembra ove godine mora po treći put da se bori protiv Amerikanca Donteja Vajldera, protiv kojeg je u februaru prošle godine osvojio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u verziji WBC.

Presuda sudije Danijela Vajnštajna ugrozila je održavanje dogovernog spektakla u Saudijskoj Arabiji, u kojem bi 14. avgusta ove godine Fjuri trebalo da se bori protiv zemljaka Entonija Džošue, koji u svom vlasništvu ima pojaseve prvaka po IBF, WBA i WBO verziji.

Fjuri i Vajlder su se prvi put borili u decembru 2018. u Los Anđelesu, a ta borba završila nerijeđenim ishodom. U februaru 2020. Fjuri je slavio prekidom u sedmoj rundi dvoboja u Las Vegasu, a prema potpisanom ugovoru predviđena je bila i treća borba.

No, zbog pandemije Covida-19, Vajlderove povrede i nemogućnosti pronalaska slobodnog televizijskog termima, održavanje trećeg obračuna je neprestano odgađano.

Misleći da mu je ugovorna obveza istekla, Fjurijevi promoteri dogovorili su dugo očekivanu borbu za ujedinjenje svih teškaških naslova protiv Džošue.

Uprkos presudi američkog suda, ta borba i dalje bi mogla da se održi, ali će na to morati da pristane i Vajlder.

Naravno, uz određenu novčanu kompenzaciju, koja sigurno neće biti beznačajna.

Preporučujemo za Vas