profesionalni boks

Vratiće se Kličko i pobijediti sve: Trener bivšeg šampiona tvrdi da Ukrajinac planira veliki povratak

Vladimir Kličko ima 45 godina. Na 69 profesionalnih borbi ima 64 pobjede, od čega je 54 meča dobio nokautom

3792 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vladimir Kličko dugo je bio suvereni vladar teškom kategorijom, a njegov bivši trener Džjems Ali Bašir tvrdi da će ponovo vratiti u ring.

Bašir je u razgovoru za ukrajinske medije kazao da vjeruje u povratak nekadašnjeg šampiona, pa čak i da će osvojiti titulu prvaka svijeta.

"Dvije ili tri godine govorim da će se Vladimir vratiti u ring. Svi su me ismijavali, ali to nije smiješno. Znam ga dobro, gledao sam ga kako trenira prethodnih godina i pitao sam se zašto trenira ako ne namjerava da se vrati? Trenira žestoko i uvjeren sam da će srušiti rekord Džordža Formena i postati najstariji šampion svijeta teške kategorije svih vremena. Uvjeren sam da će se vratiti i pobijediti bilo koga od velike trojke - Džošuu, Fjurija i Vajldera", kazao je Bašir.

Vladimir Kličko ima 45 godina. Na 69 profesionalnih borbi ima 64 pobjede, od čega je 54 meča dobio nokautom.

Sa trona ga je skinuo Tajson Fjuri 2015. godine, a nepune dvije godine kasnije nokautirao ga je Entoni Džošua u spektakularnom meču i to mu je bila posljedna borba karijere.

Rekord kao najstariji šampion svijeta teške kategorije svih vremena drži Džordž Formen koji je 1994. godine postao šampion pobjedom nad Majklom Murerom - imao je 45 godina i 99 dana.

Šampionski pojas je imao sa 46 godina i 169 dana, a jedini koji ga je nadmašio je Bernard Hopkins koji je imao 48 godina kada je uzeo pojas poluteške kategorije 2013. godine.

Preporučujemo za Vas