Muški kata tim zaustavljen u prvom kolu

Bolji od crnogorskog tima u grupi bili su Španija (25,2), Francuska (23,92), Rusija (23,62) i Slovačka (23,2)

3306 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore u prvom krugu završio je nastup na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču.

Ekipa u sastavu, Vladimir Mjač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, za izvođenje kate Kanku šo ocijenjena je sa 22,72 boda i završila kao petoplasirana u grupi.

Nastavak takmičenja izborila su četiri prvoplasirana tima.

Bolji od crnogorskog tima u grupi bili su Španija (25,2), Francuska (23,92), Rusija (23,62) i Slovačka (23,2).

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da se muški tim mogao plasirati u drugo kolo prvenstva, ali da je nekoliko grešaka u toku izvođenja bilo presudno da ne prođu dalje.

"Treba napomenuti da su članovi tima Nikočević i Kočan debitovali na senorskom prvenstvu", rekao je Bukilić agenciji MINA.

Komentarišući prvi takmičarski dan i pojedinačne nastupe, Bukilić je ocijeno da je Biserka Radulović napravila dobar rezultat.

"Smatram da je u polufinalu odluka sudija mogla biti i drugačija. Za 0,2 boda nije uspjela da se plasira u borbu za medalju. Očekivao sam i da Mijač dođe do polufinala, ali je zaustavljen u drugom kolu", rekao je Bukilić.

Ocjenjujući generalno nastup kataša, crnogorski selektor rekao je da je zadovoljan prikzanim.

"Takmičari su pokazali napredak, ali za osvajanje medalje moramo još napredovati", rekao je Bukilić.

U nastavku drugog takmičarskog dana na tatami će Ognjen Otašević (do 60), Nenad Dulović (do 67), Ana Drašković (do 50) i Jelena Maksimović (do 55).

Planiran je da po jedno kolo odrade i ekipe u borbama.

Bonus video: