Maksimović za bronzanu medalju, Dulović zaustavljen u trećem kolu

"Treba napomenuti da su članovi tima Nikočević i Kočan debitovali na senorskom prvenstvu", rekao je Bukilić agenciji MINA

3110 pregleda 0 komentar(a)
Foto: karateporec2021.com
Foto: karateporec2021.com

Crnogorska karate reprezentativka, Jelena Maksimović boriće se za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poreču.

Ona je na startu takmičenja u kategoriji do 55 kilograma bila slobodna, u drugom kolu pobijedila je Španjolku Karlotu Osorio Fernandez 4:1, dok je u trećem poražena od Ruskinje Ane Černiševe 9:1.

Ruskinja joj je plasmanom u finale omogućila repesaž i nastavak borbe za bronzanu medalju.

U repesažu je eliminisala Izraelku Rotem Efroni 5:0 i Makedonku Simonu Zaborsku 1:0 i izborila meč za medalju.

Protivnica u borbi za treće mjesto i odličje, u subotu, biće joj Italijanka Sara Kardin.

„Zadovoljna sam kako sam odradila. Možda je moglo i više protiv Ruskinje. Ponovo se borim za medalju, u subotu očekujte dobru borbu. Daću sve od sebe, nadam se pobjedi i nadam se da ću je ostvariti“, kazala je Maksimović agenciji MINA.

Ona će se boriti za svoje drugo evropsko seniorsko odličje, nakon što je bronzana bila i 2014. godine u finskom Tempereu.

Za bronzano odličje u subotu boriće se i Mario Hodžić, u kategoriji do 75 kilograma, protiv Njemca Noa Biča.

Bez borbe za medalju ostao je Nenad Dulović u kategoriji do 67 kilograma.

On je na startu bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je Irca Rorija Kavana 2:0, do je u trećem poražen od Španca Samija Enakailija 4:3.

Španski karatista, koji je odlučujući poen osvojio u posljednjoj sekundi meča, u narednom kolu doživio je poraz, čime je članu Omladinca zatvorio vrata repesaža.

U konkurenciji kata, muški tim karate reprezentacije Crne Gore u prvom krugu završio je nastup na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču.

Ekipa u sastavu, Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, za izvođenje kate Kanku šo ocijenjena je sa 22,72 boda i završila kao petoplasirana u grupi.

Nastavak takmičenja izborila su četiri prvoplasirana tima.

Bolji od crnogorskog tima u grupi bili su Španija (25,2), Francuska (23,92), Rusija (23,62) i Slovačka (23,2).

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da se muški tim mogao plasirati u drugo kolo prvenstva, ali da je nekoliko grešaka u toku izvođenja bilo presudno da ne prođu dalje.

"Treba napomenuti da su članovi tima Nikočević i Kočan debitovali na senorskom prvenstvu", rekao je Bukilić agenciji MINA.

Komentarišući prvi takmičarski dan i pojedinačne nastupe, Bukilić je ocijeno da je Biserka Radulović napravila dobar rezultat.

"Smatram da je u polufinalu odluka sudija mogla biti i drugačija. Za 0,2 boda nije uspjela da se plasira u borbu za medalju. Očekivao sam i da Mijač dođe do polufinala, ali je zaustavljen u drugom kolu", rekao je Bukilić.

Ocjenjujući generalno nastup kataša, crnogorski selektor rekao je da je zadovoljan prikzanim.

"Takmičari su pokazali napredak, ali za osvajanje medalje moramo još napredovati", rekao je Bukilić.

Do kraja drugog takmičarskog dana na tatami će Ognjen Otašević (do 60) i Ana Drašković (do 50), kao i obje ekipe u borbama.