Pakjao se vraća u ring i odmah se bori za titule

"Volim da izazivam ​​najbolje", rekao je Pakjao koji je to objavio na svom Twitteru u petak, dodajući da bi ova borba "mogla da bude (njegova) posljednja"

5506 pregleda 6 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Filipinska bokserska zvijezda 42-godišnji Mani Pakjao vraća se u ring nakon dvogodišnje pauze, u u meču kojim će 24. avgusta u Las Vegasu pokušati da uzme WBC i IBF pojaseve u velter kategoriji od Amerikanca Erola Spensa.

"Volim da izazivam ​​najbolje", rekao je Pakjao koji je to objavio na svom Twitteru u petak, dodajući da bi ova borba "mogla da bude (njegova) posljednja".

Filipinac je zadnji put boksao u julu 2019. godine kada je pobijedio Kita Turmana i osvojio WBA pojas u poluteškoj kategoriji. No, budući da ga kasnije nije obranio, federacija mu je oduzela ovu titulu koja sada pripada Kubancu Jordenisu Ugasu.

"Pakmen", koji je u početku najavio da želi borbu protiv irske superzvijezde MMA Konora Mekgregora, pokušao je da dogovori meč protiv Amerikanca Rajana Garsije, a bio je u pregovorima sa Terensom Krofordom, WBO prvakom u poluteškoj kategoriji.

Na kraju je dogovorio borbu protiv 31-godišnjeg Spens koji je pobijedio u 27 borbi (uključujući 21 nokautom). Titulu u WBC dodao je svom rekordu savladavši Šona Portera u septembru 2019., a u decembru 2020. zadržao ga je u borbi protiv Danija Garsije.

Pakjao, svjetski prvak u osam različitih kategorija, od muve do super-veltera, sa skorom od 62 pobjede, 7 poraza, 2 remija, nekoliko godina vodio je političku karijeru na Filipinima, gdje je izabran za senatora.

Bonus video: