Bakić u četvrtfinalu, na tri pobjede od Tokia

Crnogorski stonoteniser Luka Bakić plasirao se u četvrtfinale Vinera u Laškom, posljednjeg kvalifikacionog turnira za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

3963 pregleda 0 komentar(a)
Bakić ubjedljivo do četvrtfinala, slijedi borba za Tokio, Foto: POKCG
Bakić ubjedljivo do četvrtfinala, slijedi borba za Tokio, Foto: POKCG

Crnogorski stonoteniser Luka Bakić plasirao se u četvrtfinale Vinera u Laškom, posljednjeg kvalifikacionog turnira za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. Bakić je u klasi S10 (stojeći stav), sa dva trijumfa, kao prvoplasirani u C grupi izborio direktan plasman među osam najboljih.

On je na startu savladao Šefika Abdulrahmana Hikmata iz Iraka 3:1 (6:11, 11:3, 15:13 i 11:8), dok je u drugom kolu slavio protiv Brazilca Klaudija Masada 3:0 (11:7, 11:4 i 11:9).

Protivnik Bakiću u četvrtfinalnoj rundi biće određen žrijebom, nakon sjutrašnjih duela osmine finala.

Manje uspjeha imala je Slobodanka Gurešić (osobe u kolicima), koja je na startu A grupe poražena od Slovenke Andreje Dolinar 3:0 (11:6, 13:11 i 11: 9). U grupi je još očekuju dueli sa Faten Elelimat iz Jordana i Pi-Čun Lu iz Tajpeha.

Turnir u Laškom okupio je više od 250 stonotenisera iz 52 države svijeta.

Samo pobjednici po kategorijama izboriće vizu za Tokio. Nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, na osnovu plasmana na Svjetskoj rang listi, ranije je obezbijedio Filip Radović.

Ukoliko uspije i Bakić, Crna Gora će prvi put imati ekipu u jednoms portu an POI.

Bonus video: