atletika: evropsko prvenstvo

Rajković izmakla bronza u Berlinu, osvojila je u Bidgošću

Maja Rajković je u bacanju koplja, u kategoriji F 54 do medalje i najvećeg uspjeha u karijeri došla hicem od 12 metara i 33 centimetra.

6288 pregleda 1 komentar(a)
Rajković čekala tri godine i dočekala evropsku medalju, Foto: POKCG
Rajković čekala tri godine i dočekala evropsku medalju, Foto: POKCG

Crnogorska atletičarka Maja Rajković osvojila je bronzanu medalju, dok je Marjana Goranović kao petoplasirana završila nastup na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u poljskom Bidgošću.

Rajković je u bacanju koplja, u kategoriji F 54 (bacanje iz specijalizovane stolice), do medalje i najvećeg uspjeha u karijeri došla hicem od 12 metara i 33 centimetra.

Ona je na korak od pobjedničkog postolja bila i prije tri godine u Berlinu, ali je ostala bez medalje u posljednjoj seriji. Tada je posljednji hitac bronzano odličje donio Ukrajinki Jani Lebjedijevoj.

"Konačna je došla nagrada za sav trud. Srećna sam zbog medalje. Osvojila sam bronzanu, a bila sam blizu i srebra. Srećna sam, medalja je nagrada za svu podršku porodice i trenera. Nije se ponovio Berlin", kazala je Rajković.

Ona je u Bidgošću nastupala i u bacanju kugle i sa rezultatom 4,43 metra završila na petom mjestu.

Zlatnu medalju u koplju osvojila je Marija Bogačova (14,86), dok je srebrna bila Bjeloruskinja Julija Nežura (12,49).

U bacanju diska, u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta), Goranović je ostvarila rezultat 19,44 metra. Ona je u Bidgošću nastupala i u bacanju kugle i sa najboljim rezultatom sezone 6,85 metara osvojila četvrto mjesto.

Rajković je na stadionu Zaviša osvojila petu medalju za crnogorsku paraatletiku.

Uspješan niz započet je u Grosetu 2016. godine kada je Radmilo Baranin osvojio zlatnu medalju u bacanju diska i srebrnu u kugli.

Srebrna je u kugli bila i Marijana Goranović, koja je isto odličje, u istoj disciplini, osvojila i dvije godine kasnije u Berlinu.

Baranin (F 34) je u Bidgošću bio šesti u koplju i sedmi u bacanju kugle.

Kao sedmoplasirani završili su i Miloš Spaić (F 11) u bacanju kugle i Danilo Gojković (F 34) u disku.

Na šampionatu u Bidgošću nastupilo je 700 takmičara iz 43 države Evrope.

Preporučujemo za Vas