Španac vodi nakon tri regate, Marković ispod očekivanja

U klasi ILCA 7, Ilija Marković 42. nakon prve tri regate

3690 pregleda 0 komentar(a)
Marković loše startovao na šampionatu, Foto: JK Delfin
Marković loše startovao na šampionatu, Foto: JK Delfin

Španac Leopoldo Bareto Haške zauzima čelnu poziciju u klasi ILCA 7 nakon tri regate i drugog takmičarskog dana Evropskog prvenstva u olimpijskim klasama za jedriličare do 21 godine u tivatskom zalivu Trašte.

Drugoplasirani je Italijan Ćezare Barabino, dok je treći Mihal Krasodomski iz Poljske.

U konkurenciji jedriličara do 19 godina prvo mjesto zauzima Mihal Krasodomski iz Poljske, ispred Teodora Midltona iz Norveške i Tomasa Flašona iz Francuske.

U konkurenciji jedriličara iz regiona, Božidar Golubić iz Hrvatske je na koti 18, Bruno Gapšić je na 23, a njihov sunarodnjak Antun Tomašević 31. poziciju. Crnogorski reprezentativac Ilija Marković je na 42. mjestu.

Kod jedriličara do 19 godina, Antun Tomašević je deseti, Antonio Marendić je 13, dok Stefan Anđelić zauzima 22. mjesto.

U konkurenciji jedriličarki, u klasi ILCA 6 na liderskoj poziciji je Kjara Benini Florijani iz Italije, druga je Kipranka Marilena Makri, a treća Anja Vom Almen iz Švajcarske.

Crnogorska reprezentativka Jana Jakšić je 46, a Anja Lučić na 47. mjestu. Jedriličarke nastavljaju borbu do kraja Evropskog prvenstva sa istim brojem takmičarki, dok će jedriličari nakon posljednjeg dana kvalifikacija biti podijeljeni u zlatnu i srebrnu grupu.

Šampionat se nastavlja sjutra, a na programu su nove tri regate kvalifikacija. Regatni odbor start prvog jedrenja, shodno prognozama vremena, planira u 12 sati.

Bonus video: