Otvoreno Prvenstvo Mediterana u šahu, poznati velemajstor odao priznanje organizatorima

Turnir počinje danas, a naredno sedam dana ljubitelji drevne igre uživaće u velikim borbama za bogati nagradni fond i laskavu titulu prvaka Mediterana

2647 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Sinoć je u Budvi svečanom ceremonijom otvoreno 11. Prvenstvo Mediterana u šahu i Evropski školski kup.

Predsjednik Evropske šahovske unije, proslavljeni velemajstor Zurab Azmaparašvili odao je priznanje organizatorima turnira, istakavši da su potvrdili ranije stečeni ugled, te da sadašnjost predstavlja čvrstu zalogu za buduće šahovske aktivnosti u našoj zemlji.

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, istakao je da će država uvijek pružati podršku progresivnim idejama, koje kroz sportsku notu otvaraju mogućnost promocije Crne Gore, a da Šahovski savez Crne Gore predstavlja pouzdanog partnera i poseban brend našeg sporta.

Riječi dobrodošlice imao je i predsjednik Šahovskog saveza, Jovan Milović, koji je podsjetio da su šahovski uspjesi Crne Gore uvijek zlatnim slovima urezivani u istoriju, a da je organizacija ovakvih takmičenja motiv više, da se u budućnosti odrade još bolje stvari.

Turnir je otvorenim proglasio predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, koji je poželio dobrodošlicu, obećavši snažnu podršku budućim aktivnostima, te da će u Opštini Budva, Šahovski savez Crne Gore imati pouzdanog prijatelja, a šahisti dobrog domaćina.

Turnir počinje danas, a naredno sedam dana ljubitelji drevne igre uživaće u velikim borbama za bogati nagradni fond i laskavu titulu prvaka Mediterana.

Podsjetimo, listu učesnika predvode dva bivša prvaka Evrope, hrvatski velemajstori, Ivan Šarić i Zdenko Kožul. Domaća publika sa posebnom pažnjom će pratiti nastup Luke Draškovića, aktuelnog prvaka Crne Gore koji će u junu nastupiti u Sočiju na Svjetskom kupu, kao prvi predstavnik Crne Gore u istoriji. Šarić se u prvom kolu sastaje sa Ljiljom Drljević iz Srbije, protivnik Kožula, Ben Ajmen iz Tunisa. Luka Drašković se u crnogorskom derbiju sastaje sa Nenadom Karišikom.

Bonus video: