šah: prvenstvo mediterana i evropskog školskog kupa

Hrvatski velemajstori vodeći nakon trećeg kola, blista i Sofija Milović

Bivši prvaci Evrope Šarić i Kožul imaju maksimalan učinak, ali i Sofija Milović u konkurecniji do devet godina

7360 pregleda 2 komentar(a)
Sofija Milović nastavlja porodičnu tradiciju, Foto: Sahcg.me
Sofija Milović nastavlja porodičnu tradiciju, Foto: Sahcg.me

Drugi dan Mediteranskog šampionata i Evropskog školskog kupa u hotelu Palas u Petrovcu, donio je velike borbe i zaista zanimljive partije.

Odigrano je drugo i treće kolo, a na vrhu tabele se izdvojila grupa od 7 igrača koju predvode prva dva nosioca i bivša prvaka Evrope - hrvatski velemajstori Ivan Šarić i Zdenko Kožul.

Isti skor ima i njihov sunarodnik Leon Livaić. Maksimalan učinak ima i turski velemajstor Sanal Vahap koji je nastupao više puta u posljednjem periodu u Crnoj Gori, ali i njegov sunarodnik Čelik Hasan Husein. Sve tri pobjede ima i predstavnik Grčke Joanidis Evgenios.

Za njima slijedi grupa igrača sa 2,5 poena u kojoj su naši predstavnici: aktuelni prvak Crne Gore internacionalni majstor Luka Drašković i velemajstor Milan Draško.

Turnir će biti nastavljen sjutra, kada će ljubitelji drevne igre moći pratiti partije četvrtog kola. Na školskom kupu u kategoriji do 15 godina trku je maksimalnim učinkom poveo predstavnik Bosne i Hercegovine, Ismet Mešić, a pola poena iza njega su naši predstavnici Peko Đurović i Goražd Laušević.

U kategoriji do 9 godina vrijedi istaći uspjeh Sofije Milović, koja ima maksimalan učinak i nastavlja porodičnu tradiciju, obzirom da je otac Jovan, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, a majka Aleksandra višegodišnja predvodnica naše reprezentacije. Turnir se nastavlja sjutra.

Preporučujemo za Vas