Šarić zadržao vođstvo, prati ga Sanal

Šarić je u sedmom kolu remizirao sa predstavnikom Kosova Nderimom Saračijem

3020 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna galerija
Foto: Privatna galerija

Prvak Evrope iz 2018. godine, hrvatski velemajstor Ivan Šarić, prekinuo je seriju od šest pobjeda.

U sedmom kolu je remizirao sa predstavnikom Kosova Nderimom Saračijem, pa je sa 6,5 poena zadržao vođstvo.

Igrana je Italijanska partija, Sarači je preciznom igrom došao do damske završnice koju je sigurnom igrom remizirao.

Remi Šarića iskoristio je Sanal Vahap.

Turski velemajstor je pobjedom protiv Jonaidisa Evgeniosa, crnim figurama, dospio na drugo mjesto. To je bila njegova šesta pobjeda na turniru, uz poraz od Šarića.

Na diobi trećeg mjesta nalaze se Sarači i drugi hrvatski velemajstor, takođe nekadašnji šampion starog kontinenta, Zdenko Kožul.

Slijedi grupa igrača sa 5 poena u kojoj se nalazi aktuelni šampion Crne Gore, Luka Drašković, koji danas nije mogao više od remija u partiji sa predstavnikom Francuske Bojik Mahelom.

U grupi igrača sa 4,5 poena su naši velemajstori Milan Draško i Dragiša Blagojević, mladi Milo Pobor i nekadašnja nada Nenad Karišik.

Turnir su danas posjetili: Vasilije Lalošević, direktor Uprave za sport i mlade, Dana Reiznece-Ozola, direktorka Svjetske šahovske organizacije (FIDE), Zurab Azmaparašvili, predsjednik Evropske šahovske unije (ECU).

Oni su, nakon sastanka sa rukovodstvom Saveza, ocijenili da šah svakodnevno pokazuje napredak u Crnoj Gori, te da će Uprava za sport i krovna, svjetska i evropska, federacija biti pouzdani partneri Šahovskog saveza Crne Gore.

Pohvalili su i sjajnu organizaciju oba takmičenja.

Bonus video: