Kvartararo na pauzi sa velikom prednošću

Francuz na Jamahi, Fabio Kvaratraro na gran-priju Holandije slavio četvrti put ove sezone

4861 pregleda 0 komentar(a)
Kvartarao je salvio četvrtu pobjedu ove sezone, Foto: REUTERS
Kvartarao je salvio četvrtu pobjedu ove sezone, Foto: REUTERS

Vozaču Jamahe Fabiu Kvartararu pripala je Velika nagrda Holandije. Mladi Francuz je rano pretekao Maverika Vinjalesa, koji je imao pol poziciju, i sigurunom vožnom slavio je četvrtu pobjedu ove sezone.

Iza lidera u Moto GP, Kvartarara je završio njegov kolega na Jamahi, Vinjales. Treće mjesto na stazi "Katedrala motociklizma" u devetoj trci, posljednjoj u prvom dijelu sezone zaslužio je Đoan Mir na Suzukiju.

U Asenu se vozila uzbudljiva trka, iako je Kvartararo suvereno vodio, prava drama i broba za pozicije gledana je iza njega.

Valentino Rosi je na svojoj omiljenoj krivini napravio grešku i izletio na 19 krugova do kraja, bez posljdica po njega ali je CRT Jamaha bila upotpunosti uništena.

I Aleš Espargaro na Apriliji je imao sjajno preticanje osmostrukog prvaka na Hondi, Marka Markesa na dva kruga do kraja u borbi za sedmu poziciju.

Ipak, koliko je klasan vozač osmostruki prvak svijeta Markes je pokazao vrativši sedmu poziciju do prolaska kroz cilj

Kvartararo nakon devet trka ia 156 bodova, prati ga zemljak na Pramak Dukatiju Žoan Zarko sa 122, Franćesko Banjaja na Dukatiju ima 109, a Đoan Mir na Suzukiju 101. Ravno 100 bodova ima Džek Miler na Dukatiju

Ljetnja pauza traje do Velike nagrade Štajerske na "Red Bul ringu“ 8. avgusta.

Bonus video: