Najbrža žena današnjice pozitivna na marihuanu, ne ide u Tokio?

Marihuana je na popisu zabranjenih supstanci Svjetske antidoping agencije (WADA), a pozitivan rezultat može dovesti do suspenzije od mjesec do dvije godine

6893 pregleda 7 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Američka sprinterka Ša Kari Ričardson, najbrža žena današnjice, koju su svjetski mediji nazvali "najuzbudljivijom pojavom na stazi nakon Useina Bolta i nasljednicom Florens Grifit Džojner", bila je pozitivna na marihuanu na američkim olimpijskim kvalifikacijama zbog čega bi mogla da ostane bez plasmana u Tokio, piše "Njujork Tajms" pozivajući se na neimenovane izvore.

Ričardson (21) je pobijedila u finalu na 100 metara na američkim kvalifikacijama, osiguravši nastup u Tokiju, a u aprilu je postala šesta najbrža žena na svijetu svih vremena, kada je na mitingu na Floridi s istrčala stotku za 10,72 sekunde.

Marihuana je na popisu zabranjenih supstanci Svjetske antidoping agencije (WADA), a pozitivan rezultat može dovesti do suspenzije od mjesec do dvije godine.

Ako se ova informacija pokaže tačnom Ričardson bi ostala bez pobjede i atletičarka koja je na kvalifikacijama imala slabije vrijeme kvalifikovala bi se na Olimpijske igre, čak i ako Ričardson dobije samo minimalnu kaznu.

"Njujork tajms" je izvijestio da su druge finalistkinje na 100 m bile obaviještene da su promovisane za jedno mjesto naprijed na tabelama.

Ričardson se oglasila preko Tvitera porukom:

"Ja sam čovjek".

Amerika već 25 godina nije imala zlato na 100 metara, još od Gejl Divers u Atlanti 1996. godine.

Bonus video: