Podgorica startuje sa minusom, ali sigurna u trijumf nad Vardarom

U 2. kolu Regionalne boskerske lige Podgorica u Bemax areni dočekuje Vardar (20 h)

4371 pregleda 0 komentar(a)
Sekulović spreman za pobjedu, Foto: Privatni album
Sekulović spreman za pobjedu, Foto: Privatni album

Bokseri Podgorice spremni su i protiv Vardara pokazaće više nego u Sarajevu protiv Željezničara, na startu Regionalne lige, kazao je sportski direktor podgoričkog kluba Predrag Radošević.

Podgorica će sjutra na otvorenim terenima Bemax arene ugostiti Vardar, u drugom kolu regionalnog takmičenja. Crnogorski predstavnik meč protiv Vardara počeće sa zaostatkom od 2:0, jer na zvaničnom mjerenju nije imao predstavnika u kategoriji do 56 kilograma. Pobjedu je službenim rezultatom ostvario Ljuan Aljiu. Radošević je kazao da su podgorički bokseri u idealnoj formi i da je siguran da će biti još bolji nego u Sarajevu. "Poraženi smo od Željezničara, ali smo zadovoljni kako smo boksovali, ali nijesmo sudijskom oranizacijom. To nas nije pokolebalo, radili još jače, tako da sada nećemo dozvoliti nikome da odlučuje o njihovoj sudbini, već vjerujem da će biti dominantni i da će pokazati svoj kvalitet. Trener Dragan Đuričković dao je maksimum da spremi ekipu i mislim da ćemo uspjeti da ostvarimo prvu pobjedu", kazao je Radošević.

On je istakao da su se potrudili da organizacija bude na najvećem nivou. "Hvala Sekretarijatu za sport Glavnog grada i naravno kompaniji Bemax, koja nam je omogućila da u okviru Bemax arene održimo ovaj meč. Vjerujem da će ovo biti veče boksa i početak vraćanja tog sporta na onaj nivo, koji i zaslužuje", rekao je je Radošević.

Vardar je na startu poražen u Loznici (14:6). "Želim da se zahvalim Bokserskom klubu Podgorica na izuzetnoj organizaciji i toploj dobrodošlici. Vardar je došao da damo sve od sebe za što bolji rezultat. Spremni smo i vjerujem da će ljubitelji boksa uživati u mečevima. Podgorica je poražena na startu, ali mislim da ima jako talentovane borce, tako da smo svjesni da će biti teško, ali nadam se dobrim i zanimljivim mečevima", kazao je trener Vardara Petre Čurlinovski.

Bokser Vardara, Miloš Terzić koji će se boriti protiv Milovana Sekulovića očekuje dobar i neizvjestan meč.

"Biće teško protiv Milovana, ali dobro se poznajemo i sigurno da će biti dobra i uzbudljiva borba. Ova liga je lijepa prilika za mnoge da se dokažu, tako da imamo veliki motiv", rekao je Terzić. Sekulović kazao je da pred podgoričkom publikom želi da pokaže šta zna. "Mnogo smo spremniji nego uoči prvog meča, tako da vjerujem da ćemo pokazati dobre borbe. Nijesmo bili zadovoljni suđenjem u Sarajevu, ali svakako vjerujem da ćemo djelovati bolje i da ćemo pokazati kvalitet. Uz sve to, boksujemo pred našom publikom, sve je to dodatni motiv i nadam se da ćemo doći do pobjede", rejao je Sekulović. Podgorica će nastupiti u sastavu Luka Gačević (do 60) i Đorđe Smolović (do 75) u konkurencji mladih i seniori Edin Alković - Drilon Arifi do 64kg Nikola Lazarević (do 60), Patriot Bahremi (do 69), Stefan Savković (do 75), Milovan Sekulović (do 81), Milorad Purić (do 91) i Dimitrije Milić (preko 91).

Duel Podgorice i Vardara počeće u 20 sati.

Bonus video: