Član olimpijskog tima Srbije pozitivan na koronu po dolasku u Japan

Tim Srbije prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa COVID-19

7514 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Član olimpijskog tima Srbije, veslač Miloš Vasić pozitivan je na koronavirus, nakon što je odradio obavezni antigenski test na aerodromu u Japanu, saopštio je Olimpijski komitet Srbije. Veslački tim Srbije koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju sletio je danas na aerodrom Haneda u Tokiju, odakle je trebalo da nastavi putovanje ka Tojami, gdje je predviđeno da se priprema za početak OI.

Tim Srbije prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa COVID-19.

Miloš Vasić trenutno nema simptome zaraze virusom i osjeća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije. Prema protokolima Organizacionog komiteta Tokio 2020 i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih 7 dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo virusa COVID-19, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Prethodno je jedan član olimpijskog tima Ugande bio pozitivan po dolasku, a drugi nekoliko dana kasnije.

Bonus video: