Još dva pozitivna testa na Olimpijskim igrama

Organizatori Igara priklonili su se političkom pritisku u četvrtak usred porasta zaraze u Tokiju i zabranili gledaocima dolazak na borilišta

5379 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Dvojica članova olimpijskih delegacija bila su pozitivna na COVID-19 nakon dolaska u Tokio, objavili su japanski mediji u petak, naglašavajući rizik održavanja Igara, čak i nakon što je gledaocima zabranjeno da prisustvuju događajima.

Litvanski sportista bio je pozitivan na testiranju u Hiratsuki, zapadno od Tokija, a član izraelske delegacije imao je pozitivan test po dolasku na aerodrom Haneda, javili su domaći mediji, ne navodeći detalje.

Oni nisu prvi olimpijci kojima je potvrđena zaraza, sportista i trener iz Ugande bili su pozitivni krajem juna, kao i srpski veslač Miloš Vasić.

Organizatori Igara priklonili su se političkom pritisku u četvrtak usred porasta zaraze u Tokiju i zabranili gledaocima dolazak na borilišta.

Odluka je donijeta nakon što je premijer Jošihide Suga u četvrtak najavio četvrto vanredno stanje za glavni grad.

Japanski ministar zdravlja Norihisa Tamura rekao je da mu je žao sportista, ali da je odluka da udalje navijače bila ispravna.

"Molimo vas da ostanete kod kuće za ove Olimpijske igre i podijelite to uzbuđenje s porodicama kod kuće", rekao je na konferenciji za novinare.

Bonus video: