Radošević počeo pripreme: Treća sreća za svjetsku titulu

Radošević je u decembru 2018. osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u kategoriji do 69,8 kilograma, a u 2019. godini će pokušati da napravi i korak više...
486 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Radošević
Predrag Radošević

Crnogorski bokser Predrag Radošević počeo je pripreme za sezonu u kojoj će po treći put napasti titulu prvaka svijeta u WBO verziji.

Radošević je u decembru 2018. osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u kategoriji do 69,8 kilograma, pobjedom nad Njemcem Ronijom Gabelom, a u 2019. godini će pokušati da napravi i korak više...

"Ukoliko sve bude išlo kako treba, planiramo dva meča za 2019. godinu. Krajem aprila ili prva polovina maja rezervisana je za odbranu titule prvaka Evrope, dok bi termin za kraj oktobra ili prvu polovinu novembra bio predviđen za meč za titulu prvaka svijeta u WBO verziji", kazao je Radoševićev menadžer Redžo Dedejić.

Pred crnogorskim bokserom je, međutim, dugačak put...

"Počeli smo sa bazičnim prpipremana, radimo na poboljšanju intenzivnog aerobnog potencijala, maksimalne snage, vježbe za jačanje lokomotornog sistema... Nakon toga, počećemo sa specifičnim bokserskim kondicionim pripremama, a u samom finišu koncentrisaćemo se na tehniku", kazao je kondicioni trener Peđe Radoševića, Zlatko Maliković.

"Planirali smo i odlazak u neki od bokserskih kampova. Na VMA u Beogradu, odeljenju za sportsku medicinu, odradili smo ergospirometriju i druga dijagnostička testiranja, pod stručnim nadzorom Dr Nikole Čikireza. Zahvaljujemo se gospodinu Nenadu Borovčaninu, koji je i ovog puta bio izuzetan domaćin nasem timu", kazao je Maliković.

Bonus video: