formula 1

Rosi: Alonso blizu ostanka u ekipi Alpin i naredne sezone

Alonso, koji će 29. jula napuniti 40 godina, vodeći je vozač ekipe u šampionatu i zauzima 11. mjesto sa 26 bodova, a Esteban Okon ima 14 bodova na 13. mjestu

2423 pregleda 0 komentar(a)
Alonso, Foto: Shutterstock
Alonso, Foto: Shutterstock

Izvršni direktor ekipe Alpin, Loren Rosi rekao je da je vozač Fernando Alonso na pravom putu da obezbijedi mjesto u timu i naredne sezone u Formuli 1.

Rosi je rekao da je dvostruki svjetski šampion ove sezone potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju nastavka saradnje na još godinu dana, koju ekipa može da iskoristi za 2022. godinu.

"Odlično mu ide. Brz je kao i uvijek. Iz bolida sigurno izvlači najviše. Bolid nije nevjerovatno brz, a Alonso i dalje uspjeva da napravi neke 'vruće' krugove i dobro se kvalifikuje. Za sada je dobro", rekao je Rosi, prenio je danas BBC.

Upitan da li će Alonso ostati i sledeće godine u ekipi, Rosi je odgovorio: "On čini sve da razmislim o primjeni opcije u ugovoru".

Alonso se ove godine vratio u Formulu 1 posle dvije godine, a nakon što je na početku sezone priznao da nije na najvišem nivou u kvalifikacijama u prvih nekoliko trka, Španac se dobro pokazao.

On je prošle nedelje u sprint trci za počeo sa 11. mjesta, a u prvom krugu, u devet krivina, obišao je šestoricu vozača i popeo se na peto mjesto.

Alonso, koji će 29. jula napuniti 40 godina, vodeći je vozač ekipe u šampionatu i zauzima 11. mjesto sa 26 bodova, a Esteban Okon ima 14 bodova na 13. mjestu.

Alonso je na početku karijere zaradio reputaciju osobe koja je previše zahtjevna u ekipi, a Rosi je rekao da mu se sviđa stav Španca da nijedan rezultat, osim pobjede, nije dovoljno dobar.

"Do sada je bilo nevjerovatno lako raditi sa njim. Prošlo je šest mjeseci i ne vidim Fernanda kakvim ga ljudi opisuju. Obojica očekujemo isto od ekipe. Kada preispituje odluke, svaki put to radi uz poštovanje. A on to može da radi jer se dokazao i ne izgleda kao da želi da skrene odgovornost", dodao je.

Preporučujemo za Vas