olimpijske igre

Pronađen sportista iz Ugande koji je nestao u Japanu

Policija ispituje šta se dogodilo otkako je Sekitoleko u petak pobjegao iz svog hotela u Izumisanu, u Osaki

4990 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Sportista iz Ugande koji je prošle nedelje pobjegao sa predolimpijskih treninga u zapadnom dijelu Japana, pronađen je i policija ga ispituje.

Kako je danas saopšteno iz policije prefekture Mije, 20-godišnji dizač tegova iz Ugande Džulijus Sekitoleko pronađen je u gradu Jokaiči, 170 kilometara istočno od grada u kome je boravio, u zapadnom Japanu.

Policija ispituje šta se dogodilo otkako je Sekitoleko u petak pobjegao iz svog hotela u Izumisanu, u Osaki. On je tada ostavio poruku da ne želi da se vraća u svoju zemlju.

On je ostavio svoj prtljag uz poruku da želi da ostane da radi u Japanu. Prema poslednjim rang-listama, Sekitoleko nije uspio da izbori učešće na Olimpijskim igrama po dolasku u Japan i trebalo je da se vrati kući ove nedelje.

Po dolasku u Japan, u olimpijskom timu Ugande, 19. juna, jedan član bio je pozitivan na koronavirus i odmah je stavljen u karantin, a preostali su autobusom otputovali u Izumisano.

Nekoliko dana kasnije i drugi član tima bio je pozitivan, zbog čega su preostali članovi tima i vozači, koji su bili u bliskom kontaktu sa njima, morali u izolaciju.

Zdravstveni zvaničnici saopštili su da su oba sportista iz Ugande zaraženi delta sojem koronavirusa.

Tim Ugande je trenirao od 7. jula po izlasku iz izolacije, a danas je krenuo u Olimpijsko selo, bez Sekitoleka.

Povezani članci

16. Jul 2021.

Sportista iz Ugande nestao u Japanu