Dalmatinka u dresu Crne Gore ispunila snove, Pletikosić: Poseban osjećaj, pamtićemo ove dane

“Svi mogu da namjeste glavu za ono što dolazi, mi smo profesionalci. Nama prvo dolazi Angola, to je naš fokus, ništa više”, ističe Pletikosić

11655 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Kolektiff
Foto: Kolektiff

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Matea Pletikosić je promijenila sportsko državljanstvo, priključila se Crnoj Gori da bi imala veću šansu da na velikoj sceni pokaže šta zna i može, koliko je talentovana i neobična rukometašica.

Šarmantna, 23-godišnja Dalmatinka iz Sinja, vrlo brzo je napravila prvi korak ka tom cilju – sa “lavicama” je dio olimpijske priče, festivala vrhunskog sporta…

“Svi su pričali o Igrama kao o nekom ‘čudu’, slušala sam priče, a nisam bila sigurna da je to zaista tako. Sada, kada sam došla u Tokio, vidjela sve to, zaista mogu da kažem da je ovo nešto posebno i potpuno drugačije. Osjećaj je fenomenalan”, kaže Pletikosić.

Bliži se i najsvečaniji trenutak, ceremonija otvaranja, koja će, nažalost, biti više TV spektakl – prazan Olimpijski stadion umanjiće glamur i posebnost…

“Velika je šteta što nema publike, ali sam sigurna da ćemo zauvijek pamtiti taj dan”, ističe Matea.

Uzbuđenje ne umanjuju ni kovid-neizvjesnost, svakodnevni testovi, čekanje rezultata, vijesti o pozitivnim slučajevima u Olimpijskom selu.

“To je, nažalost, naša realnost, živimo tako više od godinu. Navikle smo na maske, na testiranja, vjerujem da će sve biti pod kontrolom, suzbiti, da će se takmičenja odvijati nesmetano, da neće poremetiti planove”.

Olimpijske igre jesu festival, ali prije svega su takmičenje – kako se prebaciti na takmičarski “mod”, kako suzbiti ushićenje zbog samog plasmana i posvetiti se borbama za rezultat.

“Svi mogu da namjeste glavu za ono što dolazi, mi smo profesionalci. Nama prvo dolazi Angola, to je naš fokus, ništa više”, ističe Pletikosić.

Angola – najbolji predstavnik afričkog rukometa, veliki dužnik Crne Gore iz Rija, nepoznat rival…

“Teško je spremiti takve mečeve, ne znamo kakvu će ekipu izvesti. One igraju u Africi protiv drugačijih ekipa nego što su evropske, ali na kraju sve zavisi od nas. Najbitnije da se fokusiramo na odbranu, koja je lljuč, a onda da mirno koristimo mirno šanse koje ćemo sigurno imati u napadu”, zaključuje Pletikosić.

Bonus video: