Đokovićeve moguće prepreke ka zlatu: Štruf, Rubljov, Zverev...

Đoković juri svoje prvo olimpijsko zlato u istorijskom pohodu na "zlatni slem" - sva četiri grend slema i najsjajnije olimpijsko odličje u istoj godini za sada je u tenisu osvojila samo Njemica Štefi Graf, 1988. godine

4197 pregleda 2 komentar(a)
Đoković na treningu u Tokiju, Foto: Reuters
Đoković na treningu u Tokiju, Foto: Reuters

Napokon je, dan prije početka Olimpijskih igara u Tokiju, obavljen i žrijeb teniskog turnira.

Prvi reket svijeta Novak Đoković igraće u prvom kolu protiv 139. tenisera na ATP listi Uga Delijena iz Bolivije.

Ukoliko prođe dalje, mogao bi da se u drugom kolu sastane sa Njemcem Jan-Lenadrom Štrufom, koji prethodno treba da opravda ulogu favorita protiv Tijaga Monteira iz Brazila.

Španac Alehandro Davidovič Fokina ili Australijanac Džon Milman projektivani su rivali u osmini finala, a u četvrtfinalu - Rus Andrej Rubljov slovi kao najteća moguća prepreka.

Nikada do sada Đoković nije igrao protiv Rubljova, petog nosioca na olimpijskom turniru, sedmog igrača svijeta.

Njemac Aleksander Zverev mogući je protivnik u polufinalu, ako uspije da se probije, a mogući protivnici su i Mađar Ficovič, ili Poljak Hurač - četvrtfinalista, odnosno polufinalista nedavnog Vimbldona.

Na drugoj strani žrijeba su Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, Đokovićeve najveće prijetnje u Tokiju - njih dvojica bi mogli da se sastanu u polufinalu.

U tom dijelu je i aktuelni olimpijskim pobjednik - Britanac Endi Marej.

Đoković juri svoje prvo olimpijsko zlato u istorijskom pohodu na "zlatni slem" - sva četiri grend slema i najsjajnije olimpijsko odličje u istoj godini za sada je u tenisu osvojila samo Njemica Štefi Graf, 1988. godine. Djoković četvrti uzastopni put igra na Olimpijskim igrama i pokušaće da osvoji drugu medalju, posle bronze osvojene 2008. godine u Pekingu.

Bonus video: