"Ajkule" će da uživaju i da grizu, Spaić: Najvažnije je da nakon svakog meča znamo da smo dali sve što imamo

Crnogorski vaterpolisti na otvaranju grupne faze u nedjelju od 15 i 30 (8.30 po našem vremenu) igraju sa Australijom meč velikog uloga

6418 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Od specijalnog izvještača Vijesti

Vrijeme iščekivanja je završeno, euforija mora da splasne, kreće takmičenje.

Crnogorski vaterpolisti na otvaranju grupne faze u nedjelju od 15 i 30 (8.30 po našem vremenu) igraju sa Australijom meč velikog uloga.

U konkurenciji Srbije, Hrvatske i Španije, Australijanci, a posebno Kazahstanci, su, na papiru, lakši rivali – pobjeda na startu već otvara vrata četvrtfinala.

“Sve što smo planirali smo odradili, spremni smo, i taktički i fizički, maksimalno smo motivisani. Što bi trebalo da radimo sada? Da uživamo. Prošli smo dosta toga da bismo došli do Olimpijskih igara, sada bi trebalo jednostavno da uživamo u utakmicama, da damo sve od sebe u svakom momentu. Najvažnije je da nakon svakog meča ili na kraju turnira budemo uzdignute glave, da znamo da smo pružili najviše što možemo, pa kakav god rezultat da bude”, kaže Vladan Spaić.

Australija je neugodan protivnik, prilično nepoznat, koji se “niotkuda” pojavi na velikim takmičenjima, kao selekcija koja može da iznenadi najjače…

“Oni su plivački jako moćni, fizički su snažni. Moramo da odgovorimo jednaki ritmom, a da meč svedemo na tranziciju, što nama više odgovara u napadu. Ako odbranu postavimo kako nama odgovara, da igramo šest na šest bez mnogo isključenja, očekujem da kontrolišemo utakmicu, ali zaista nas čeka opasna utakmica”.

“Ajkule” su na talasima uspjeha u posljednje vrijeme, nakon osvajanja evropske bronze, dominantno izborenog plasmana na Igre, te zlata u Svjetskoj ligi, doputovale u Tokio.

“Nakon tog razočaranja na Svjetskom prvenstvu u Gvangdžuu, tog desetog mjesta, sve se okrenulo i taj dobar ritam traje dugo. Možemo da nastavimo, da nas vode dobra hemija i pozitivna energija, da uđemo u svaku utakmicu jako i motivisano”, ističe Spaić.

To što je mnogo debitanata na Igrama ne znači ništa…

“Bilo je na početku malo euforije, ali znamo da je ovo još samo jedan turnir u nizu. Tako ga doživljavamo. Spremamo se kao za svako drugo takmičenje, imamo naš ritam, nemamo poseban pritisak”, zaključio je Spaić.

Bonus video: