Minesota zabranila Huanću Ernangomesu nastup u Tokiju

Serđo Skariolo bio prinuđen da pozove zamjenu, a to će biti novi bek Valensije Ćavi Lopes-Arostegi

8546 pregleda 1 komentar(a)
Foto: feb.es
Foto: feb.es

Dva dana pred prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Tokiju sa domaćim Japanom, selektor košarkaša Španije Serđo Skariolo je morao da izvrši rokadu.

I to zbog bizarnog razloga - Minesota je obavijestila Huanća Ernangomesa da mu zabranjuje nastup na Olimpijskim igrama zbog nedovoljno zaliječene povrede ramena!

Jedan od braće Ernangomes je odradio pripreme sa saigračima iz reprezentacije, doputovao u Tokio, ali će sada morati da se vrati u klub sa kojim ima ugovor do 2023, vrijedan sedam miliona dolara po sezoni.

Skariolo je bio prinuđen da pozove zamjenu, a to će biti novi bek Valensije Ćavi Lopes-Arostegi.

Nevolja je što će on praktično bez treninga biti priključen ekipi, jer je tek danas krenuo ka Zemlji izlazećeg sunca.

"Prije dva dana smo dobili zvanično obavještenje od Volvsa da igrač ne može da nastupa na Igrama. Do tada nije bilo ničega. Imali smo bezbroj medicinskih sastanaka sa Minesotom i nijednom nismo dobili ne kao odgovor. Zapravo, 18. jula na sastanku u Las Vegasu nam je svih šest ljudi iz kluba reklo da on može da nastupi na Igrama. Ali, postoje ljudi, koji nisu doktori, kao njihov predsjednik košarkaških operacija, koji jednostavno nije želio da Huanćo učestvuje na Igrama", rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Španije, Horhe Garbahosa.

Huanćo Ernangomes se povrijedio 8. jula na prijateljskoj utakmici sa Francuskom u Malagi. Nakon sudara sa Mustafom Fajom je napustio teren i od tada je bio na terapijama i činio sve da bude spreman za početak Igara.

Iz Španije su stizale vijesti da će biti spreman, ali je Minesota stavila zabranu...

Bonus video: