Završen međunarodni kamp na Žabljaku, koji dobija bokserski klub

Takmičari iz šest zemalja trenirali pod nadzorom vrhunskih trenera u olimpijskom boksu

5323 pregleda 131 reakcija 1 komentar(a)
Žabljak ispunio očekivanja boksera, Foto: BSCG
Žabljak ispunio očekivanja boksera, Foto: BSCG

Na Žabljaku je upravo završen međunarodni bokserki kamp za uzrast mladih i seniora, na kojem su učestvovali boksri i bokserke iz šest zemalja.

Iako je crnogorska ekipa imala 14 takmičara i tri trenera, nije bila najbrojnija pošto je vodeća svjetska sila, Uzbekistan, doveo 15 takmičara sa čak pet trenera. Učetvovali su i takmičari iz Srbije, Moldavije, Hrvatske i Slovenije.

"Glavni dio treninga održavao se u Sportskom centru na Žabljaku, koji je od sada maksimalno prilagođen vrhunskoj pripremi boksera (montirana su 2 profesionalna ringa, 23 džaka i brojni pomoćni rekviziti). Takođe treninzi su se održavali i na otvorenom gdje su uz kvalitetan rad svi mogli i uživati u prirodnim ljepotama Durmitora i Crnog jezera, a u slobodnom danu je na opšte zadovoljatvo organizovan rafting Tarom. Program treninga je odrađen uz zajedničku saradnju svih prisutnih trenera, a nekim danima se odrađivalo čak i 3 treninga na dan", obavijestili su iz Bokserskog saveza.

Posljednjeg dana ulčesniek akmpa posjetili su predsjednik ppštine Žabljak, Veselin Vukićević, i predsjednik Bokserskog Saveza Crne Gore Aleksandar Klemenko.

"Vukićević je izrazio veliko zadovoljstvo što su svi ovi takmičari došli na Žabljak i da se nada da će otići sa Žabljaka zadovoljni. Takođe je istakao da se nada da će ovaj kamp doprinijeti njihovim budućim karijerama i da se nada da je ovo tek početak saradnje SO Žabljak i BSCG. On se lično zahvalio gospodinu Klemenku što je ličnim ulaganjem doprinio razvoju boksa u Crnoj Gori. Oni su zajedno najavili u septembru otvaranje prvog bokserskog kluba u istoriji Žabljaka u kome će sva djeca moći da treniraju besplatno u veoma dobrim uslovima#, zaključuje se u saopštenju BSCG.

Bonus video: