Cerović trijumfovao u kategoriji Elite na nacionalnom šampionatu u planiskom biciklizmu

Na izuzetno tehnički pripremljenoj i markiranoj stazi, koju su danima sređivali biciklisti Peruna, profesionalni biciklisti su vozili 3.250 metara u krugovima, a najmlađi 1.100 metara u krugovima

8743 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BK PERUN
Foto: BK PERUN

Državni šampionat u planiskom biciklizmu i međunarodna trka Trofej Trebjese MTB XCO, koja je na Trebjesi održana u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) Perun, okupila je oko 50 takmičara.

Na izuzetno tehnički pripremljenoj i markiranoj stazi, koju su danima sređivali biciklisti Peruna, profesionalni biciklisti su vozili 3.250 metara u krugovima, a najmlađi 1.100 metara u krugovima.

Najzanimljivija i za publiku sa najviše iščekivanja bila je kategorija Elite na kojoj je trijumfovao Goran Cerović iz BK Pljevlja, dok je kod dama najbolja bila Dunja Ivanova iz Energie Makedonija.

U Masters kategoriji prvo mjesto je pripalo Draganu Jašoviću iz Tempa, dok je njegov klupski drug, Danilo Luković bio najbolji junior. Jovan Vučković iz BK Pljevlja bio je prvi u kategoriji kadeta, a Todor Čapunović među rekreativcima.

U mlađim kategorijama slavili su biciklisti Peruna - Nina Vujičić u kategoriji kadetkinja, Dunja Kovačević među pionirkama, Marko Perović kod pionira, dok je kod poletaraca trijumfovao Pavle Živković. Aleksa Sarić, član Peruna, bio je najbolji u kategoriji hobby fun, a Todor Vujić iz Tempa u hobby sport kategoriji.

Glavni sudija bila je Nikolina Despotović, a takmičarima su pored medalja pripale i vrijedne novčane nagrade.

Prije početka takmičenja, direktorica trke Ana Petrović Njegoš upoznala je takmičare sa propozicijama, pojasnila pravila vožnje i ponašanje takmičara na zahtjevnim usponima i apelovala na najmlađe takmičare da budu oprezni.

Predsjednik Biciklističkog saveza Crne Gore (BSCG) Dejan Popović izrazio je zadovoljstvo što je učestvovao veliki broj djece i čestitao Perunu na tradicionalno sjajnom i kvalitetnom načinu organizacije državnog prvenstva u planinskom biciklizmu.

Bonus video: