olimpijske igre

Dukić kao tajfun: Za ovaj trenutak se živi, ali idemo dalje - čeka me još dosta posla

Za sjutra su, prema rasporedu, zakazane tri regate, ali najavljuje se dolazak tajfuna

21425 pregleda 344 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Treći olimpijski dan i sjajne vijesti sa obala okeana – Milivoj Dukić pobijedio je na olimpijskoj regati u klasi laser, ostvario rezultat karijere.

“Poseban osjećaj, ne znam kako da ga opišem. Za taj trenutak se živi, za pobjedu na olimpijskoj regati, na najvećoj sceni. Prenos na svjetskim TV stanicama, helikopteri iznad nas snimaju iz vazduha, borba sa najboljima i pobjeda – definitivno trenutak za istoriju crnogorskog jedrenja, a smatram i crnogorskog sporta”, kazao je Dukić.

Izuzetan dan nastavio je i u trećoj regati, tako da nakon dva dana takmičenja zauzima sedmo mjesto u generalnom plasmanu.

Nikada nije bio tako visoko, a ovo su mu treće Olimpijske igre.

“Dobar dan, dobar fokus u teškim uslovima. Teške su bile regate, vjetar je stalno oscilirao, bilo je potrebno i malo sreće, uz maksimalnu koncentraciju. Na kraju, sve je bilo kako treba, uslovi su mogli da budu i teži”, kaže Dukić.

Vjetar promjenljiv, konkurencija paklena – šta je potrebno da se ostvari ovakav rezultat.

“Da daš sve što imaš, da uradiš sve što je potrebno. Konkurencija je žestoka, ne može da bude jača”.

Za sjutra su, prema rasporedu, zakazane tri regate, ali najavljuje se dolazak tajfuna…

“Upozoreni smo na tajfun, očekuje se da udari, a kojom snagom i tačno kada, niko ne može da kaže sa sigurnošću. Mijenja se prognoza iz sata u sat. Tu smo, čekamo, to je jedino što možemo da radimo”.

Na vrijeme ne može da utiče, na borbu sa vremenom i morem može – pokazao je to danas.

“Nastavljam dalje, skoncentrisan sam, pun energije. Nema euforije, ne bi valjalo da je bude, čeka me još dosta posla”, zaključio je Dukić.

Preporučujemo za Vas