Dvije „magične” riječi za pobjedu protiv Japana - strpljenje i disciplina

„Angolke su fizički jače, a Japanke su brže, imaju brz protok, niske su, igraju sedam na šest. Spremamo se na drugačiji tip utakmice, ali ništa manje opasnog protivnika”, ističe Tatjana Brnović

6294 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Kako protiv Japana - odgovor staje u dvije riječi.

„Strpljenjem i disciplinom”.

Tatjana Brnović je veoma jasna, rivali kao što je naredni sa kojim se „lavice” sastaju ne smiju da se potcijene i da poremete ekipu, da je uvedu u nervozu i greške.

Crna Gora u dva sata iza ponoći po našem vremenu igra sa domaćinom Igara, koji je na startu ubjedljivo poražen od Holandije 32:21.

„To su ekipe koje povuku igrače da naprave neki efektan potez, da se malo opuste, a to ne smije da se dogodi. Sve se kažnjava, timovi kao Japan vrebaju takvu šansu, a mi ne smijemo da im je dozvolimo”, ističe Brnović.

Start obećava, drugi meč može da riješi i veliko pitanje - duel sa Japanom mogao bi da bude vrijedan četvrtfinala.

„Nikad se ne zna, ali jesmo bliže četvrtfinalu. Imamo i taj motiv, kao dodatni, mada na Igrama motiv ne može da bude upitan, bez obzira na to ko je rival, svaka utakmica ima svoju težinu i veliki ulog”.

Angola je srušena u drugom poluvremenu, bilo je problema u prvih 30 minuta...

„Angolke su fizički jače, a Japanke su brže, imaju brz protok, niske su, igraju sedam na šest. Spremamo se na drugačiji tip utakmice, ali ništa manje opasnog protivnika”, ističe Brnović.

Pobjeda na Olimpijskim igrama je poseban osjećaj.

„Mislila sam da neće biti drugačije nego bilo koja druga pobjeda, ali jeste - imala je poseban ukus. Teško je objasniti kakav je osjećaj pobijediti na najvećoj mogućoj sceni”, sija od sreće mlada rukometašica.

Bonus video: