Petković: Iz pogleda rivala se vidi šta misle o nama

„Vidi se da nas igrači i treneri ostalih reprezentacija veoma respektuju. Osjeti se to, vidi se i iz njihovih pogleda. Znaju koliko možemo”, naglasio je Marko Petković

6207 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Španija je pobijedila Srbiju, Grčka Mađarsku, Amerikanci jedva slomili Japan, Crna Gora gubila 3:0 i 4:1 od Australije...

Prvi dan je nagovijestio kakav bi vaterpolo turnir trebalo očekivati u Tokiju.

Biće žestoka borba, neizvjesni mečevi...

„Šta na kraju može da presudi? Svašta. Možda iskustvo, zaslužena sreća… Vidjećemo”, kaže Marko Petković, koji je imao odlično otvaranje turnira i bio jedan od najboljih u pobjedi nad Australijom.

„Fantastičan je osjećaj pobijediti na Olimpijskim igrama. Djeluje na prvi pogled isto, ali postoji razlika, ipak je ovo najveća moguća scena”, kaže Petković.

Protiv Australije je napravljen važan korak, slijedi duel sa Španijom, jednom od najboljih svjetskih selekcija, koja je juče pokazala klasu i savladala Srbiju, aktuelnog olimpijskog šampiona.

„Srbija je posljednjih godina pobjeđivala Španiju samo na peterce, očito im ne leže. Španci možda nisu bili favoriti, ali su iz tog meča i nakon pobjede izašli još jači. Očekuje nas fizički zahtjevan meč, očekujem brz vaterpolo, jer je Španija poslije Japana plivački najbrža selekcija. Takođe, oni znaju šta ko u kom trenutku radi, ali spremili smo se za njih”.

I Crna Gora je puna samopouzdanja, ne samo zbog startne pobjede - „ajkule” igraju dobro u posljednje vrijeme, nisu inferiorni ni u jednom trenutku.

„Vidi se da nas igrači i treneri ostalih reprezentacija veoma respektuju. Osjeti se to, vidi se i iz njihovih pogleda. Znaju koliko možemo”, ističe Petković.

„Ajkule” su protiv Australije samo nagovijestile potencijal koji imaju.

„Sami sebi smo namjestili pritisak pred prvi meč, jer nam je bilo jasno da je pred nama prvi korak ka četvrtfinalu. Sada smo mirniji, skinuli smo teret, idemo dalje”.

Bonus video: