MLADI CENTAR PUN SAMOPOUZDANJA

Prvo takmičenje, prve Igre, prva pobjeda i snažna poruka, Perković: Ne plašimo se nikoga

„Jako ozbiljna ekipa, ali uz dobru pripremu i ako od početka krenemo kako bi trebalo, možemo da pobijedimo. Bićemo taktički spremni, volja i motiv su neupitni, imamo šanse”, rekao je Miroslav Perković

9317 pregleda 3 komentar(a)
Miroslav Perković šutira na gol Australije, Foto: Reuters
Miroslav Perković šutira na gol Australije, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Rano buđenje imali su crnogorski vaterpolisti dan nakon pobjede nad Australijom.

Dan je pun obaveza - dva treninga, sastanci, video-analiza narednog rivala.

To su Olimpijske igre, zaboravi se oduševljenje ulaskom u olimpijsko selo, ceremonijom otvaranja, ambijentom…

Miroslav Perković je klasični debitant, prvi put je u seniorskoj selekciji na velikim takmičenjima i odmah na najvećem mogućem.

I odmah - pobjeda.

„Odigrali smo veoma dobro protiv Australije, posebno u drugom poluvremenu, jer otvaranje nije bilo najbolje. Sve se poklopilo - neopisiva je stvar biti ovdje, biti sa ovom ekipom. Nisam vjerovao da će to da se dogodi, ali uspio sam da se nametnem i sada uživam, borim se sa momcima za pobjede”, kaže 20-godišnji centar.

Španija je naredni rival, opasniji i bolji od Australije, kandidat za medalju.

„Jako ozbiljna ekipa, ali uz dobru pripremu i ako od početka krenemo kako bi trebalo, možemo da pobijedimo. Bićemo taktički spremni, volja i motiv su neupitni, imamo šanse”.

Crna Gora je protiv Australije nastavila sjajan niz - upisala 14. uzastopnu pobjedu, u 2021. godini doživjela samo jedan poraz, a u posljednjem međusobnom duelu savladala Španiju u gostima, u Svjetskoj ligi 11:6, u februaru 2020. godine.

„Mislim da smo u posljednjih godinu i po pobijedili sve najjače selekcije na svijetu. Ne plašimo se nikoga”, rekao je Perković.

Preporučujemo za Vas