Tenzija, naboj, pritisak, stres: Bojana Popović o uzrocima poraza od Japana

Crna Gora je dobro počela, povela 10:6, a onda je krenula serija promašaja i odbrana Sakure Kametani

27625 pregleda 521 reakcija 81 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bojana Popović zamjerila je svojim igračicama što su meč sa Japanom odigrale sa mnogo tenzija i pod pritiskom.

To je, po njenom mišljenju, i razlog neočekivanog poraza od domaćina (29:26) u neobičnom terminu (devet sati ujutro).

"Znale smo da će biti teško, znale smo da je utakmica rano, ali dobro smo počele, tako da ne mogu da kažem da je ostavilo trag to što je meč počeo u devet ujutro. Postojao je, međutim, pritisak i naboj, koji se odrazio na šut igračica. Mnogo smo promašivale, nismo davale ni zicere, a to je unijelo dodatni stres kod nas", kazala je Popović.

Crna Gora je dobro počela, povela 10:6, a onda je krenula serija promašaja i odbrana Sakure Kametani.

"To je razlika, ona je imala skoro 50 odsto odbranjenih šuteva. Ali, sve je u glavi, šutirale su u nju, nisu gledale u nju. Vidjela se tenzija, a ja to nikako ne forsiram, već suprotno - da igraju svoj rukomet, da uživaju, da budu opuštene".

Sa druge strane, crnogorske golmanke, a Popović je mijenjala sve tri, nisu bile na tom nivou.

"Odbrana je donekle i funkcionisala, ali bez golmanskih odbrana, kojih do pred kraj meča praktlčno nije bilo, teško je igrati protiv Japanki, koje su strašno brze, koje koriste svaki višak, a teško se bilo vraćati svaki put nakon promašenih šuteva. Mada, mi imamo odbranu koja može da zaustavi Japanke i da ne šutnu, bilo je drugih stvari koje su mogle da prelome utakmicu u našu korist. Ovo je meč koji zahtjeva mnogo priče i analize, da bi se spremili za dalje".

"Lavice" su imale priključak na 22:20, imale napad za minus jedan, ali je Kametani prelomila meč - prvo odbranom, pa golom na praznu mrežu.

"Nije mi se svidjelo što se osjećala tenzija tokom cijelog meča, gledale su u semafor, željele su brzo da dostignu minus ili da povedu prije vremena. Meni je nevjerovatno da u posljednjih 10 minuta igraju najljepše, igraju dva na dva sa pivotkinjama, koje su bile dominantne. Trebalo je više da se slušamo, da budemo mirne glave da odradimo ono što smo se dogovorile. Umjesto toga žurile su, griješile smo puno, tako da imamo mnogo posla nakon meča, ali idemo dalje", zaključila je Popović.

Bonus video: