Đoković: Odlično smo se snašli Nina i ja, pritisak važnosti mečeva doživljavam kao privilegiju

Najbolji tenser svijeta dobio prvi službeni meč u karijeri u miks dublu na OI u Tokiju

5877 pregleda 2 komentar(a)
Novak je znao kako da opusti mladu partnerku u miks dublu, Foto: REUTERS
Novak je znao kako da opusti mladu partnerku u miks dublu, Foto: REUTERS

Ikona svjetskog sporta, gimnastičarka, Simon Bejls nije uspejla da se izbori sa ogromnim pritiskom, očekivanjima javnosti, popularnošu... Odustala je nakon prvog ekipnog nastupa, neće je biti ni u pojedinačnom višeboju.

Reprezentacija Srbije u basketu je dominirala u Tokiju sa svih sedam pobjeda, a samo dan nakon poigravanja sa Rusijom u posljednjoj grupnoj utakmici, doživjeli su potpuni revanš od "zbornaje" u polufinalu.

Pritisak i očekivanja ogromni su, ipak su OI najveća svjetska smotra a u većini sportova medalje sa tih takmičenja su najprestižnije.

Zato je Svjetska tensika federacija - ITF, pitala prvog tenisera kako se on nosi pritiskom na OI. I to nakon prve pobjede u karijeri u miks dublu, pošto je sa Ninom Stojanović u dva seta dobio brazilski miks Luiza Stefani - Marselo Melo.

"Pritisak doživljavam kao privilegiju, jer je znak da ste ili želite biti na vrhu. Zato da bi ste uspjeli moprate znati podnijeti taj pritisak. Doduše, ne mogu reći da ne primjećujem neke pokušaje zlonamjernih bočnih udara, ali razvio sam mehanizme koji će mi pomoći da se nosim s tim i da ne budem rastrojen", kazao je Đoković.

On i Nina igraju sjutra meč četvrtfinala portiv njemačke kombinacije Laura Zigmund/Kevin Kravic.

"Mene pritisak neće istrošiti, jer sam dovoljno iskusan da samo izađem na teren i pokažem svoju najbolju igru. Koliko se sjećam, nikada prije nisam igrao miks na službenom turniru. Prvi put mi je to na Olimpijskim igrama pa je bilo zabavno. Nismo previše razgovarali o taktikama. Nina i ja dobro se poznajemo, ali nikada nismo nastupili zajedno. Nevjerojatno je kako smo odmah odigrali dobro"

Bonus video: