Kraj zlatnog sna - Đoković izgubio od Zvereva

Teško je ukapirati šta se desilo sa Đokovićem, koji je bio nadmoćan u 1. setu, u 2. napravio brejk za 3:2, ali je tada Njemac ruskog porijekla napravio seriju 8:0 i onda još jednim brejkom za kraj potvrdio veliku pobjedu

29707 pregleda 230 reakcija 120 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

San Novaka Đokovića o olimpijskom zlatu i jedinoj velikoj tituli je raspršen - najbolji teniser svijeta je u polufinalu u Tokiju poražen od Aleksandera Zvereva 1:6, 6:3, 6:1.

Teško je ukapirati šta se desilo sa Đokovićem, koji je bio nadmoćan u 1. setu, u 2. napravio brejk za 3:2, ali je tada Njemac ruskog porijekla napravio seriju 8:0 i onda još jednim brejkom za kraj potvrdio veliku pobjedu.

Đoković - Zverev
foto: Sofascore

U finalu ga čeka Karen Hačanov, a 34-godišnji Beograđanin će igrati za drugu olimpijsku bronzu protiv Pabla Karenjo-Buste.

Ovim porazom je propala šansa da Đoković postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio zlatni slem, što je jedino uspjela Štefi Graf 1988. godine.

Za utjehu mu ostaje da će, ako osvoji US open, uzeće grend slem, tj. sva četiri najveća turnira u jednoj godini, postati prvi koji je to uradio u open eri i prvi nakon Roda Lejvera 1969.

Đoković, ipak, ima još jednu šansu da osvoji zlato u Tokiju, i to u miks-dubl - danas u paru sa Ninom Stojanović igra polufinale. Na drugoj strani mreže biće ruski par - Vesnina-Karacev.

U eventualnom finalu, opet bi ih čekali Rusi - Pavljučenkova i Rubljov.

Bonus video: