Đoković: Osjećam se užasno, ali to je sport

San najboljeg svjetskog tenisera o "zlatnom slemu" i prvom najsjajnijem odličju na Olimpijskim igrama raspršio je jutros Njemac Aleksander Zverev

8215 pregleda 169 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković propustio je još jednu priliku da osvoji olimpijsko zlato.

Njegove četvrte Olimpijske igre, nakon nastupa u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Riju 2016, kulminirale su porazom od Aleksandera Zvereva u polufinalu.

Nole će sjutra imati priliku da osvoji dvije broznane medalje - u miškom singlu sastaje sa sa Špancom Karenjom Bustom, a čega ga i "utješno finale" mješovitog singla.

Najbolji teniser na svijetu već ima bronzu sa Igara u Pekingu 2008.

"Osjećam se užasno", bila je prva Đokovićeva reakcija, komentarišući poraz od Zvereva,

"To je sport. On je igrao bolje. Moram da mu odam priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro. Nisam dobijao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je opao - otkad sam poveo sa 3:2 u drugom setu, nisam dobijao lake poene uopšte. Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab procenat prvog servisa… Na ovom nivou, sa pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju… Nisam došao svjež ovdje, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motivisan, naravno sa željom da donesem medalju", rekao je Đoković.

Sjutra, ipak, može da osvoji dvije bronze.

"Ne znam. Trenutno se osjećam užasno, ali sjutra se nadam svježem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću moći da osvojim barem jednu medalju za svoju zemlju", zaključio je Đoković.

Povezani članci

30. Jul 2021.

Kraj zlatnog sna - Đoković izgubio od Zvereva

Bonus video: