Majda Mehmedović: Iskreno i uvijek bezuslovno vjerujem u “lavice”

“Bilo je ovakvih trenutaka i ranije, jeste da je ekipa neiskusnija, ali mi uvijek pokažemo zube kad je najteže, vjerujem da će tako biti i ovog puta", kaže Majda Mehmedović

7689 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

“Ja iskreno i uvijek bezuslovno vjerujem u ‘lavice’ i vjerujem da ćemo ostvariti svoj cilj”

Ubjedljiv poraz od Norveške, izgubljen meč od autsajdera Japana, nije smirio pobjednički duh Majde Mehmedović, koja najavljuje igru na sve ili ništa sjutra protiv Južne Koreje.

Crna Gora u duelu sa prvakom Azije (četiri sata iza ponoći po našem vremenu) mora da pobijedi, još jedna šansa postoji.

“Bilo je ovakvih trenutaka i ranije, jeste da je ekipa neiskusnija, ali mi uvijek pokažemo zube kad je najteže, vjerujem da će tako biti i ovog puta. Naravno da porazi moraju da ostave neki trag, ali ne smijemo da ostanemo duboko u tome, moramo da izvučemo ono što je bilo dobro. Osnovno je da pokušamo da dignemo naš nivo, makar na 45 - 50 minuta na utakmici. Nadam se da ćemo imati i malo sreće i da ćemo ostvariti naš cilj”, kazala je Mehmedović.

Južna Koreja je neugodan protivnik, sličan Japanu.

“Mislim da su Korejanke spremnije i fizički jače od Japanki, što nama odgovara, jer možemo da se spremimo za našu jaku odbranu. Moramo da se brzo vraćamo u odbranu, da zaustavimo njihovu tranziciju. Imali smo provjeru za Koreju protiv Japana, vidjeli smo šta je problem i ja se nadam da će biti bolje nego u tom meču.”

“Lavice” su danas odmorile od rukometa…

“Radile smo oporavak u teretani, gledale snimke Koreje, vidjele šta možemo da zaustavimo, tražili najslabije karike i ono u čemu su najbolje”, kaže Mehmedović.

Bonus video: