Šahisti Budućnosti sjutra kreću u odbranu titule

Premijer liga Crne Gore u šahu, koja će okupiti deset ekipa, počeće sjutra u Sutomoru

2810 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Đukić, Foto: Nenad Mandić
Nikola Đukić, Foto: Nenad Mandić

Premijer liga Crne Gore u šahu, koja će okupiti deset ekipa, počeće sjutra u Sutomoru, saopšteno je iz Šahovskog saveza. Najozbiljniji kandidati su Budućnost iz Podgorice, Elektroprivreda iz Nikšića i Crnogoraca sa Cetinja, ekipe koje su osvajale ligu od 2006. godine. Budućnost brani trofej, a predvodiće je velemajstor Nikola Đukić. Svoje mjesto u timu obezbedili su i talentovani Andrej Šuković i Dario Alivodić. Elektroprivredu predvodi zvanični šampion Crne Gore, internacionalni majstor Luka Drašković, a na drugoj tabli će nastupiti velemajstor Boban Bogosavljević iz Vršca.

Iste ambicije ima i Crnogorac sa Cetinja, čiju će okosnicu tima činiti đaci šahovske škole tog kluba, Milo Pobor i Savo Vujović.

Osvajači ovogodišnjeg Kupa, šahisti Mimoze iz Tivta žele da nastave seriju dobrih rezultate i uz tri pomenute ekipe predstavljaju jedne od favorita takmičenja. Izabranici Dragana Popadića početkom juna trijumfovali su na ovogodišnjem izdanju najmasovnijeg takmičenja. Svoju šansu će tražiti ekipe Herceg Novog i Rudara iz Pljevalja. Ekipa prosvjetnih radnika Prosvjeta, Rokada iz Bijelog Polja, kao i novajlije u ligi Berane i Bihor iz Petnjice, zaključuju spisak učesnika. Iz lige ispadaju dva kluba, a takmičenje u Odmaralištu Crvenog krsta u Sutomoru biće održano uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera. Generalni sponzor ovogodišnjeg izdanja lige je Crnogorski elektrodistributivni sistem

Bonus video: